“Ne bom govoril o številkah, vendar so impresivne” – Ruski predsednik Putin priznava , da kljub izgubam “ofenzivni potencial kijevskega režima še vedno ostaja” – TOPNEWS.si

“Ne bom govoril o številkah, vendar so impresivne” – Ruski predsednik Putin priznava , da kljub izgubam “ofenzivni potencial kijevskega režima še vedno ostaja”

“Ne bom govoril o številkah, vendar so impresivne” – Ruski predsednik Putin priznava , da  kljub izgubam “ofenzivni potencial kijevskega režima še vedno ostaja”

Ruski predsednik Vladimir Putin je vćeraj potrdil, da je ukrajinska vojska začela dolgo pričakovano protiofenzivo, vendar pa Kijevu doslej “ni uspelo” doseči ciljev. Da se je ukrajinska ofenziva, ki so jo več mesecev napovedovali v Kijevu, že začela, so te dni ugibali tudi nekateri mednarodni mediji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Zagotovo lahko trdimo, da se je ta ukrajinska ofenziva začela,” je dejal Putin v video intervjuju, ki ga je na Telegramu objavil ruski novinar.Ob tem je po poročanju tujih tiskovnih agencij zatrdil, da doslej ukrajinske enote “niso dosegle svojih ciljev na nobenem odseku fronte”.

Dejal je, da spopadi trajajo “že pet dni, z intenzivnimi boji včeraj in dan prej”. Ukrajinska vojska je utrpela znatne izgube, vendar “ofenzivni potencial kijevskega režima še vedno ostaja”. “Ne bom govoril o številkah, vendar so impresivne,” je dejal ruski predsednik.

Ruske oblasti in vojska so v minulih dneh sporočile, da so ukrajinske sile sprožile napade v regiji Zaporožje na jugovzhodu Ukrajine, kar naj bi bila uvodna faza v protiofenzivo, da pa je ruska vojska napade odbila. Kijev je medtem zatrdil, da je glavno središče spopadov še vedno na vzhodu Ukrajine, medtem ko podrobnosti o razmah na jugu države ni podal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajina je v preteklih mesecih trdila, da pripravlja protiofenzivo za osvoboditev območij, ki so jih zasedle ruske enote, a hkrati dejala, da začetka ne bo uradno objavila. Nekateri mednarodni mediji so ob sklicevanju na ukrajinske vojaške predstavnike že domnevali, da ukrajinska protiofenziva poteka že nekaj dni.

COMMENTS

Wordpress (0)