Zakaj je Aleksander Čeferin postal bolj nevaren za slovensko politiko kot korona virus? Še pred dnevi je prek tviterja dobil zahvalo od Janeza Janše, po kritiki korona govorcev pa je na družbenih omrežjih postal državni sovražnik številka 1 – TOPNEWS.si

Zakaj je Aleksander Čeferin postal bolj nevaren za slovensko politiko kot korona virus? Še pred dnevi je prek tviterja dobil zahvalo od Janeza Janše, po kritiki korona govorcev pa je na družbenih omrežjih postal državni sovražnik številka 1

Zakaj je Aleksander Čeferin postal bolj nevaren za slovensko politiko kot korona virus? Še pred dnevi je prek tviterja dobil zahvalo od Janeza Janše, po kritiki korona govorcev pa je na družbenih omrežjih postal državni sovražnik številka 1

Čeferina je v medijsko orbito izstrelila izjava o tem, da ne morejo govorniki na uradnih tiskovnih konferencah vlade vsak dan ljudem govoriti »veselite se še danes, jutri bo hujše«.

Aleksander Čeferin je namreč opozoril da politiki ne morejo vsak dan strašiti ljudi z besedami »veselite se še danes, jutri bo hujše«

Aleksander Čeferin je bil potem, ko je poskrbel, da je najbogatejši Kitajec Jack Ma Sloveniji daroval 300 tisoč zaščitnih mask, še deležen samo pohval in postal tako rekoč nacionalni junak številka 1.

Za donacijo zaščitne opreme se je predsednik UEFA Aleksander Čeferin po telefonu dogovoril z izvršnim predsednikom družbe Alibaba Jackom Majem, za kar se mu je že zahvalil predsednik vlade Janez Janša.

Vendar pa se je vse spremenilo le dobrih štirinajst dni zatem, ko je Aleksander Čeferin, predsednik UEFE, v Ekipi SN o “koronagovorcih” dejal:

»Od vsakega voditelja države, od vsakega ministra, od vsakega govorca bi pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti “veselite se še danes, jutri bo hujše”. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo.«

Aleksander Čeferin je povedal, da je prav, da čutimo neki strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji.

Politiki so zastrigli z ušesi, saj so v Čeferinovem nastopu takoj prepoznali politične pretenzije in nevarnost, ki je čez noč zasenčila celo koronavirus. “Seveda. Rešitev za Slovenijo je nov obraz s svojo stranko. Jokam od smeha,” je na tviterju zapisal Uroš Jauševec, nekdanji vplivni tajnik stranke SD.

https://twitter.com/UrosJausevec/status/1247218452881956866

Čeferin je kot predsednik UEFE čez noč na družbenih omrežjih postal celo krivec za pandemijo COVID 19 v Italiji.

“Po končani pandemiji se bodo preiskovalci zapičili v preiskavo krivde za izbruh COVID19 v Italiji, seveda, kjer se je začelo in je bilo najhujše. Izbruh se je začel na tekmi na stadionu San Siro v Milanu, za to je odgovorna UEFA in njen predsednik”

Nastop Aleksandra Čeferin o tem, da ne morejo vsak dan ljudem govoriti »veselite se še danes, jutri bo hujše” so dobile publiciteto v Dnevniku , Večeru, Delu in Mladini, kar je politični razred tako na levi kot na desni in na sredini naredilo izredno nervozne.

Mladina je takoj odklenila Portret Čeferina, v katerem so zapisali:” Kdo je človek, ki je storil najbolj normalno stvar na svetu, torej povedal svoje mnenje, in v današnji Sloveniji (že samo zato) nemudoma postal junak? Odklenili smo Mladinin portret Aleksandra Čeferina izpod peresa S. Zgonik”.

Sledila je kanonada z desne, češ, “Čeferin pa ima jajca, da soli pamet, pametuje o optimizmu” in očitki, da “če bi se epidemija odvijala kot v Lombardiji, bi imeli v Sloveniji danes do 800 mrtvih (povzeto po Milan Krek, NIJZ). Imamo 30 mrtvih”. Ter opozorilo, “da so ukrepi Janševe vlade rešili tja do 770 življenj. In ta številka bo iz dneva v dan višja. Merila se bo v tisočih”.

https://twitter.com/Libertarec/status/1247362747622477824

Na družbenih omrežjih je Čeferin čez noč postal ost politične kritike: “Vsakič, ko sedanja vlada izgubi kamion mask in ko Čeferin s svojimi frendi zrihta maske, Čeferin dobi točke. Da ne bo pomote, Zokijeve tožbe proti meni je furala Čeferinova pisarna, sam dobro vem, v katero gnezdo paše, je zapisal Aljuš Pertinač… Kako to misliš, da mu sedanja vlada gradi temelje za politično kariero? Sedanja vlada si ni izmislila virusa, niti Šarčevega odstopa, še manj mediji in ostali onanirajo na Čeferina zaradi nje. Onanirali so tudi na Jankovića, pa na Cerarja, pa na Šarca, to ni nič novega….Čeferin bi dobil točke tudi, če ne bi ničesar zrihtal. Kolikokrat in kam se je Slovenija uvrstila, odkar je predsednik UEFA in/ali NZS? Koliko točk mu je to odneslo? Ne biti naiven, tem, ki ga pumpajo, je popolnoma vseeno, koliko jih umre zaradi virusa. Važno je zgolj, da ni Janša,” je vsebina ene od bolj zanimiv debat, ki so se razvile na tviterju.

V stranki Dobra država so zapisali, da “POP TV ne zanima stanje v domovih za ostarele, stanje v bolnišnicah, morebitni ukrepi za zagon gospodarstva.. Bistvo je, kaj meni Čeferin. Če bi imeli normalno KPK, bi preverila financiranje Lige prvakov na POP TV in povezavo na sedanjo politično agitiranje za šefa UEFA.”

Razlika med Čeferinom in slovenskimi politiki je v tem, da predsednik UEFA vidi Slovence kot eno reprezentanco, medtem ko strankarski liderji delijo državljane na več ekip je zapisal Bojan Kranjc.

COMMENTS

Wordpress (0)