(VIDEO) “Babica, stara 70 let, je kolege mlatila s torbico. Policija nič,” je na Twitterju potožil eden od pripadnikov Rumenih jopičev – “Kere jokice!!! Hojs, a lahko varuške zrihtaš za svoje bisere” Polemika med Antifo in Rumenimi jopiči zaradi dogajanja v petek zvečer na Prešernovem trgu – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Babica, stara 70 let, je kolege mlatila s torbico. Policija nič,” je na Twitterju potožil eden od pripadnikov Rumenih jopičev – “Kere jokice!!! Hojs, a lahko varuške zrihtaš za svoje bisere” Polemika med Antifo in Rumenimi jopiči zaradi dogajanja v petek zvečer na Prešernovem trgu

(VIDEO) “Babica, stara 70 let, je kolege mlatila s torbico. Policija nič,” je na Twitterju potožil eden od pripadnikov Rumenih jopičev – “Kere jokice!!! Hojs, a lahko varuške zrihtaš za svoje bisere” Polemika med Antifo in Rumenimi jopiči zaradi dogajanja v petek zvečer na Prešernovem trgu

Polemika zaradi incidenta na Prešernovem trgu, kjer je policija s prizorišča odpeljala pripadnike tako imenovanih rumenih jopičev, že dva polni časopisne stolpce in družbena omrežja ter predvsem zaposluje politiko. Po oceni notranjega ministra Aleša Hojsa bi lahko rumeni jopiči kulturno proslavljali na Trgu Republike, ne pa da so se zapletli v incident na Prešernovem trgu.

Na incident se je odzval notranji minister Aleš Hojs. “Policija bo pripravila poročilo, vezano na ukrepanje zoper rumene jopiče. So pa po moji oceni ti brez potrebe prišli na Prešernov trg, saj bi lahko kulturno proslavljali na Trgu republike. Ne meči biserov med svinje, pravi Sveto pismo, in lahko bi sledili tej modrosti,” je zapisal Hojs.

To pa ni bil njegov edini odziv na alternativno proslavo – med drugim je minister protestnike primerjal z migi in tanki JLA: “Huligani Tanja Fajon, Marjan Šarec in Luka Mesec motijo državno proslavo. Pred 30 leti migi in tanki JLA, letos biciklisti pod njihovim patronatom.”

V bran rumenim jopičem, ki jih je policija najprej ločila od protestnikov, nato pa “pospremila” s prizorišča in prepeljala v policijsko pridržanje, so stopili nekateri njihovi podporniki.

“Policija dejansko nemudoma uboga ukaz gospoda Jenulla, sina vrhovnega državnega tožilca svetnika? Je to normalno @zimoshikata? Kot vidim te ljudje niso nič protipravnega naredili. Mirno so stali in držali transparent. So Naciji zato, ker ne nosijo rdeče zvezde in majic SFRJ”?

Delo policije pri varovanju državne proslave je pohvalil tudi predsednik vlade Janez Janša. “Policija je pri varovanju gostov na proslavi zahtevno delo dobro opravila. Hvala, kajti slovenska država je tudi plod boja policije. Incident na Prešernovem trgu pa je treba preiskati. Kam pridemo, če bo že kar sin državnega tožilca ukazoval policiji?” je na Twitterju zapisal Janez Janša.

“Na NEORGANIZIRANEM shodu je bilo NEORGANIZIRANO postavljeno ozvočenje, nastopali so NEORGANIZIRANI govorci in “umetniki” NEORGANIZIRANO so bili prisotni tudi levičarski sindikati, MSM so ljudi NEORGANIZIRANO opozarjali kdaj in kje bo NEORGANIZIRAN shod ?!

Nekdo se z nas dela norca,” pa ugotavlja državni sekretar na notranjem ministrstvu Božo Predalič.

Na Twitterju se je danes pojavil zapis enega od pripadnikov rumenih jopičev, ki se je pritožil nad babico, ki se je na njegovega prijatelja spravila s torbico . Na protestu sem bil miren. Stal sem s prekrižanimi rokami. Nisem mogel verjet, babica stara 70 let je kolege mlatila s torbico. Policija nič,” je zapisal na Twitterju.

https://twitter.com/gastarbeitr/status/1408887153413832706

https://twitter.com/starihalj/status/1408793466189004804

Polemiko glede incidenta na Prešernovem trgu je že včeraj Žiga Turk prenesel na dogajanje pred ograjo državne proslave na Trgu republike. “Tistim, ko so včeraj zvečer žvižgali in trobili med pregledom častne čete slovenske vojske, med intoniranjem slovenske himne, med molitvijo za domovino in med minuto molka za padle v boju za Slovenijo, se lahko reče drhal, ulica … To ni žalitev, to je opis,” je na Twitterju zapisal Žiga Turk.

Na PU Ljubljana, so včeraj sporočili, da so zaradi kršenja javnega reda in miru pridržali nekaj oseb, a alternativna proslava se je nato nadaljevala mirno.

Generalni direktor Policije Anton Olaj je v izjavi za javnost danes zapisal, da je zadeva še v fazi razčiščevanja: “Včerajšnji neprijavljeni shod na Prešernovem trgu in ukrepanje Policije (zoper skupino “rumenih jopičev”) zahteva jasne odgovore javnosti. Zadeva je v fazi razčiščevanja. Verjetno bo glede tega več znanega že v ponedeljek.”

COMMENTS

Wordpress (0)