Festival Svobode: Kdo je še na Golobovem seznamu za evropske volitve in komisarsko mesto? – TOPNEWS.si

Festival Svobode: Kdo je še na Golobovem seznamu za evropske volitve in komisarsko mesto?

Festival Svobode: Kdo je še na Golobovem seznamu za evropske volitve in komisarsko mesto?

Potem, ko je Klemen Grošelj včeraj umaknil kandidaturo za evropskega poslanca naj bi po naših informacijah Svoboda za nosilaca liste snubila ekonomista Mojmirja Mraka, nekdanjega evrokomisarja Janeza Potočnika in kolumnista Matjaža Grudna. Nosilec liste naj bi bil tudi kandidata za evrokomisarja. Pi tem pa Robert Golob ne vidi sedanjega evropskega komisarja Janeza Lenarčiča.

Več bo seveda jasnega  na Festivalu Svobode, ki  bo soboto  (6.4.), ob Zbiljskem jezeru, ko naj bi bila lisa Svobode za evropske volitve skompletirana, čeprav so včeraj nekateri mediji poročali , da se to še ne bo zgodilo.

Tudi Marto Kos, ki so se ji (v Svobodi) med predsedniško kampanjo čez noč odpovedali, češ da ni dosegala visokih rejtingov za izvolitev je bila na meniju  Svobode za evropske volitve.  Marta Kos je za Dnevnik potrdila, da so jo vprašali, če bi kandidirala na listi Gibanja Svoboda in da je ponudbo zavrnila. V zameno za kandidiranje na listi naj bi ji Golob celo ponujal komisarsko mesto, poroča Dnevnik.

 

COMMENTS

Wordpress (0)