(VIDEO) “Jaz sem trdno prepričan, da Svobodo popeljem na prihodnje volitve”- Robert Golob v stilu “nema odmora dok traje obnova” ali “ni popuščanja” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Jaz sem trdno prepričan, da Svobodo popeljem na prihodnje volitve”- Robert Golob v stilu “nema odmora dok traje obnova” ali “ni popuščanja”

(VIDEO) “Jaz sem trdno prepričan, da Svobodo popeljem na prihodnje volitve”- Robert Golob v stilu “nema odmora dok traje obnova” ali “ni popuščanja”

Predsednik vlade Robert Golob je sinoči v pogovoru za Odmeve na TV Slovenija in 24ur zvečer na POP TV ponovil  “staro komunikacijsko strategijo”, da bo tudi na osrednjih tako imenovanih MSM medijih,  neposredno odgovoril na nekatere najbolj odmevne  dileme , ki se pojavljajo v zvezi s stilom njegovega vladanja in njegovih političnih načrtih.   V pogovoru za 24ur zvečer je znova zanikal tudi nekatera ugibanja, da ga zanima služba evropskega komisarja. “Ne odhajam nikamor, svoj mandat bom oddelal do konca,” je zatrdil. O vlogi partnerke Tine Gaber pa je zatrdil, da ne vpliva na njegovo delo predsednika vlade, da pa je ponosen, da ima ob sebi nekoga, ki mu lahko da tudi kakšen nasvet. Posameznih zgodb, ki se pojavljajo o njej, pa ne bosta več komentirala, je dejal.

“Najprej glede slabega rezultata. Vse ankete, tudi vi ste jih objavili, zelo jasno kažejo, da  Svoboda še vedno drži vodilno vlogo na levi sredini. Torej zakaj bi si tukaj kdo mislil, da smo poraženi? Ravno obratno. Mi gremo na evropske volitve samozavestno, gremo z dobro ekipo in verjamem , da bomo dosegli rezultat, ki ga bomo lahko smatrali, kot zmago. Danes ima Svoboda preko prevzetih poslancev, dva poslanca. Verjamem, da lahko to ponovimo in to je tudi naš cilj. Kar se pa tiče mandata mislim, da ste zavrteli prej posnetek. ( Gre za posnetek sobotne izjave Roberta Goloba na Facebooku in Instagramu o tem , da ne odhaja za komisarja op. av.)  Jaz od tega ne odstopam, Jaz sem trdno prepričan, ne samo , da bomo mandat pripeljali do konca, jaz sem trdno prepričan,  da Svobodo popeljem na prihodnje volitve. Je pa res, da bomo do takrat morali počakati, da bodo rezultati teh tudi reform, o katerih zelo malo govorim, trdo pa na njih delamo, da bodo rezultati vidni tudi na navadnemu človeku. In jaz sem prepričan, da leta 25 bodo ti rezultati vidni in takrat se bodo ti trendi zagotovo obrnili,”. je Robert Golob dejal za 24UR. Zvečer.

Delo vlade sta včeraj na predstavitvi knjige Dimitrija Rupla komentirala tudi nekdanji predsednik Milan Kučan in vodja opozicije Janez Janša. Nekdanjega predsednika države Milana Kučana smo novinarji vprašali, ali verjame, da bo vlada zdržala še dve leti in pol: “Eno je, kar jaz verjamem, drugo pa je, kar jaz upam. In jaz upam, da bo končala mandat.”

Milan Kučan, ki je ocenil  , da “razmere niso spodbujajoče in optimistične“ je izrazil   tudi upanje, da bo “na koncu prevladala treznost, modrost in odgovornost do tega, kar pomeni upravljanje z državo”. Kučan je še priznal, da gre za “veliko odgovornost, ki se je ni mogoče naučiti čez noč” in je tudi ni mogoče “po nemarnem upravljati”.

“Mislim, da je potreben neki realen pogled, na to, kar se dogaja, in tudi na razmere, v katerih se to dogaja. Upam, da bo na koncu prevladala treznost, modrost in odgovornost do tega, kar pomeni upravljanje z državo. To je velika odgovornost, ki se je ne moreš naučiti čez noč, prav tako pa je ne moreš nemarno opravljati,” je aktualne razmere v državi ocenil Kučan.

Na to se je takoj, seveda na družbenem omrežju X oglasil Janez Janša, ki je Kučanu očital: “20 let proizvajaš nove obraze, potem pa jih takole odvržeš”.

 

Janez Janša je bil manj diplomatski  kot Kučan in ni skrival nezadovoljstva z delom vlade Roberta Goloba, kar naj bi bil tudi razlog za napoved protestnega shoda, ki ga  prihodnji četrtek v središču Ljubljane organizira stranka SDS. Kot pravi Janša, bo protest “budnica” za vladajoče, ki jih želijo opozoriti, da je v Sloveniji veliko takšnih, ki razmišljajo drugače kot sedanja oblast.

“To zborovanje bo resno. Bo zadnji poziv k razumu in k streznitvi. Junija bodo potekale tudi volitve v evropski parlament, kjer bodo imeli volilci v rokah največje orožje demokracije. Verjamem, da bo rezultat na volitvah še dodatna budnica in streznitev za vladajoče,” je dejal Janša in dodal, da so vsake volitve tudi referendum o delu vlade.

Janez Janša koaliciji, ki ima  v parlamentu trdno ponuja možnost rekonstrukcije vlade z novim predsednikom vlade.

“Če bi bila rekonstrukcija korenita in da koalicija istih barv sestavi novo vlado z novim predsednikom vlade, gre za neki dodatno kupljen čas. Mediji nato vladi pustite okoli 100 dni, da se umesti. Na tak način lahko ta koalicija pridobi pol leta do leto dni časa, a s tem se ne bodo rešili strukturni problemi, ki jih ta koalicija sama zase predstavlja,” je komentiral Janez Janša in dodal, da bodo slovenski volilci tudi naslednjič šli na predčasne državnozborske volitve.

Janša je ob tem tudi ocenil, da so se v državi v zadnjih letih okrepile tako imenovane sile izključevanja in s prstom pokazal na vlado Roberta Goloba, ki je po prihodu na oblast začela “čiščenje” tistih, ki so bili prej na oblasti. Prvak opozicijske SDS meni tudi, da je v zgodovini samostojne Slovenije bilo obdobje “grajenja mostov”, a da je trajalo zgolj tretjino časa, dve tretjini časa pa je bilo v državi “obdobje izključevanja”.

COMMENTS

Wordpress (0)