“Vrnitev odpisanih” v Tarčo Erike Žnidaršič – Kaj je povedal avtor sintagme “nov obraz je nova napaka” ali prevedeno “nov obraz, novo razočaranje” Karel Erjavec? – TOPNEWS.si

“Vrnitev odpisanih” v Tarčo Erike Žnidaršič – Kaj je povedal avtor sintagme “nov obraz je nova napaka” ali prevedeno “nov obraz, novo razočaranje” Karel Erjavec?

“Vrnitev odpisanih” v Tarčo Erike Žnidaršič –  Kaj  je povedal avtor sintagme “nov obraz je nova napaka” ali prevedeno “nov obraz, novo razočaranje” Karel Erjavec?

Gostje sinočnje tarče so bili nekdanji vidni politični akterji Karl Erjavec, Boris Koprivnikar, Bogdan Biščak, Igor Lukšič, Sebastjan Jeretič in Boris Vezjak. Oddajo je vodila Erika Žnidaršič. “Težave novih in starih obrazov so komentirali nekdanji prekaljeni politiki, ki so tudi sami okusili oblast ter vzpon in padec lastnih strank in položajev. Zakaj se znova zatika pri zmagoviti stranki? , so Tarčo promovirali na RTV-ju.

 

 

Zvezda večera je vsekakor bil nekdanji predsednik DeSUS-a Karl Erjavec:  “Gospod Erjavec nekaj let vas ni bilo sedaj v javnosti, prej ste pa 20 let sodelovali v različnih vladah desnih levih in od blizu spremljali vzpone in padce strank politikov. nazadnje se je slabo končalo tudi za DeSUS pa me zanima ali vas preseneča to kar danes spremljate, je pogovorni del “pomladanskega čiščenja” začela voditeljica Erika Žnidaršič.

“Ja moram reči, da smo že imeli podobno izkušnjo s stranko Modernega Centra, pač novi obrazi, premalo političnih izkušenj ( Erjavec ni ponovil znane sintagme, novi obrazi novo razočaranje) in ko se naučijo obrti so po navadi že ratingi zelo nizki. Vendar tukaj pri Gibanju Svoboda pa moram spomniti, da smo državljani izvolili to stranko predvsem zato, da preprečimo tako imenovani madžarski model. Vemo v kakšnem stanju je bila država pred parlamentarnimi volitvami, s kakšnimi težavami smo se srečevali, glede spoštovanja človekovih pravic, na primer v času kovida je bila prepoved potovanja iz občine v občino, potem stalen strah , da bo madžarski kapital pokupil slovensko premoženje. In to je tudi rezultat tega rezultata Gibanja Svobode. Ljudje so želeli, da se to konča in so dali pač zaupanje stranki Gibanje Svoboda.

Erjavec, ki smo ga po dolgem času videli v javnosti, je prepričan, da so volivci premalo cenili stare politike, kar so nekateri že interpretirali v stilu  – “Je Karl Erjavec v Tarči nakazal svojo vrnitev?

“Kaj si pa mislite, ko zdaj to od doma gledate takole s kavča na poročilih”, je  vesela, kot pečeni maček, ker je Erjavca dobila v studio Tarče, nadaljevala Erika

“Problem je tem, da pač ta stranka nima izkušenih politikov in  če pogledamo vlado, recimo če pogledamo ministra Hana, on je najbolj popularen minister po javnomnenjskih anketah.  Pa ne zato , ker je bil nekoč direktor podjetja, ki ima več tisoč zaposlenih, ampak zato, ker se kali več mandatov v državnem zboru, v politiki in je pač izkušen politik in  tudi zato mu ljudje na nek način zaupajo, ker pozna to obrt in mislim , da tukaj je ta primanjkljaj. Poglejte, če pogledamo v parlamentu praktično teh poslancev Gibanja Svoboda niti ne poznamo, nimajo neke politične zgodovine, razen nekaj izjem župani so bili, pa kakšno drugo funkcijo, ampak na državnem nivoju pa nihče. Je pa to problem celotnega levega pola. Mene zelo skrbi, kaj bo ob koncu mandata, ko bo prišlo volilno leto, ker zopet bo izbira novi obrazi in jaz mislim, da na levem polu je bilo preveč teh sprememb, premalo se je cenilo stare politike, ki so pač imeli neko politično kilometrino.  In jaz misli, da, če se želi  levi pol okrepiti, bo moral tudi te kapacitete uporabiti. Pa ne mislim sebe”,  je bil kategoričen Erjavec, ki je s tem zavrnil namige , da bi se , kot je v Terminatorju obljubil  Arnold Schwarzenegger, akcijski junak, ki je postal politik in sicer:  “Vrnil se bom”. Ob tej izjavi Karla Erjavca so nekateri dobili občutek, da da nekdanji politik namiguje na svojo morebitno volitev in celo nagovarja volivce.

“Koga pa ste imeli v mislih,” je Erjavca provocirala  Erika.

“Poglejte je mnogo ljudi, tukaj imamo že nekoč podpredsednika vlade, (Erjavec je pokazal na  Borisa Koprivnikarja, zanimivo pa ni omenil nekdanjega predsednika SD-ja Igorja Lukšiča, ki je bil prav tako v studiu). Veliko je ljudi bivših ministrov, pa poslancev, ki so več mandatov sedeli. Poglejte, če pogledate desnico, oni zelo srbijo za svoj kader. Tam se mogoče četrtina poslancev zamenja, drugače gre pa za prekaljene poslance, ki imajo več mandatov, pa to velja tako za NSI kot za SDS. Stalno gledamo v parlamentu iste obraze, ki so pa politično seveda izkušeni in poznajo politične veščine,” je  modroval Erjavec, ki je bi osrednja osebnost sinočnje Trače.

Poglejmo kako je nastala  sintagma “nov obraz je nova napaka,” ki jo je Karl Erjavec izrekel na predvolilnem soočanju  leta 2018.

 

COMMENTS

Wordpress (0)