Hrvaški ustaški Maxportal nori zaradi slovenskih piv s peterokrako zvezdo – TOPNEWS.si

Hrvaški ustaški Maxportal nori zaradi slovenskih piv s peterokrako zvezdo

Hrvaški ustaški Maxportal nori zaradi slovenskih piv s peterokrako zvezdo

Hrvati pozivajo k bojkotu Lidlovih trgovin, ker ponujajo pivo “Tito” in “Jovanka” proizvajalca Komunajzer.

Hrvaški portal Index.hr poroča, da ustaški portal Maxportal v tekstu z naslovom “Hrvati pozivajo k bojkotu Lidla, saj ponuja pivo “Tito” in “Jovanka”, proizvajalca Komunjazer, piše, da se preko družbenih mrež v Hrvaški širi poziv Hrvatom, naj ne kupujejo v Lidlu, saj je na police slovenskih poslovalnic uvrstil omenjena piva, nikjer pa niso postregli z dokazom tega poziva, niti kdo naj bi ga širil in zakaj.

“Nekje razbijajo spominske plošče, nekje pa pijejo pivo. Piva “Josip”, “Broz” in “Tito” proizvajajo v pivovarni Komunajzer iz Črnomlja v Beli Krajini. Maxportalovo pisanje je primer zanimive histerije v Hrvaški glede piva, ki ga prodajajo v Sloveniji, meni Index.hr, ki je iskal preko iskalcev Google, Facebook in Twitter in ni našel objave hrvaškega poziva glede Komunajzerjevega piva tako, da še naprej ni odgovora kdo so Hrvati, ki pozivajo k bojkotu, razen omenjenega ustaškega portala.

image (43)

Edini primer, ki ga omenja ustaški portal je poziv predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše k izogibanju Lidlovih trgovin, v katerih prodajajo pivo Tito, Broz in Jovanka. Torej, slovenske, ne pa hrvaške.

Razen tega, zaključi Index.hr, je Maxportal pozabil napisati, da omenjenega piva ne prodajajo na Hrvaškem, najverjetneje v pričakovanju, da bo njihovim bralcem zavrela kri takoj, ko bodo videli besede Tito, Jovanka, komunajzer in peterokrako zvezdo na pivih.

Index tudi spomni, da je Lidl v Sloveniji v ponudbo uvrstil craft piva proizvajalca Komunajzer (po slovensko komunist), na kar se je prvak SDS Janša burno odzval s tvitom “Nikoli več ne prestopimo vrata @LidlSLO #RETWEEET Deli naprej!”

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    milanček 6 let

    očitno,oz nujno je, da bo treba nekomu polomit kosti, če ne kaj več! Golazen!

  • comment-avatar
    dež 6 let

    SSKJ ne pozna besede PONOREVA, pravilno je “nori”. V sosednjem članku imate komercijalo, tudi te SSKJ ne pozna. Malo več spoštovanja do slovenščine bi pa že lahko pokazali. Vklopite črkovanje pri tipkanju pa bo.