(VIDEO) ” – Viktor Orban je nekdanji prvi dami Melanii Trump podaril velik šopek rož, medtem ko je skupina igrala Royevo skladbo “Oh, Pretty Woman” – TOPNEWS.si

(VIDEO) ” – Viktor Orban je nekdanji prvi dami Melanii Trump podaril velik šopek rož, medtem ko je skupina igrala Royevo skladbo “Oh, Pretty Woman”

(VIDEO) ” – Viktor Orban je nekdanji prvi dami Melanii Trump podaril velik šopek rož, medtem ko je skupina igrala Royevo skladbo “Oh, Pretty Woman”

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je v petek na svojem posestvu na Floridi sprejel madžarskega premierja Viktorja Orbana. Do srečanja med njegovim republikanskim tekmecem in Orbanom je bil kritičen ameriški predsednik Joe Biden, ki je opozoril, da si Orban prizadeva vzpostaviti diktaturo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“V veselje mi je bilo obiskati predsednika Donalda Trumpa danes. V svetu potrebujemo voditelje, ki so spoštovani in lahko prinesejo mir. On je eden izmed njih! Vrnite se in nam prinesite mir, gospod predsednik!” , je na družbenem omrežju X zapisal  Viktor Orban.

Trump je Orbana odpeljal na poklonski koncert, ki je bil del dogodka “samo za člane” v klubu, na katerem so nastopile skupine The Beatles in Rolling Stones ter Palm Beach Symphony.

V enem posnetku, objavljenem na družbenih omrežjih, je mogoče videti Orbána na koncertu – označenem kot »Orchestral Elegance Meets Rock Legends« – kako nekdanji prvi dami Melanii Trump podarja velik šopek rož, medtem ko je skupina igrala Royevo skladbo »Oh, Pretty Woman«. Orbison.

“Veste, s kom se danes srečuje tam doli v Mar-a-Lagu? Z Orbanom iz Madžarske, ki je dejal, da demokracija ne deluje in si prizadeva za diktaturo. Jaz vidim prihodnost, kjer branimo demokracijo, ne pa jo ponižujemo,” pa  je dejal Biden podpornikom v Philadelphii.

Orban je na družbenih omrežjih objavil fotografijo in videoposnetek srečanja s Trumpom in ob tem napisal: “Naredimo Ameriko spet veliko, gospod predsednik!”

Orban je po pogovorih Trumpa označil za “predsednika miru”. “Madžari moramo narediti samo eno stvar, to je, da si iskreno priznamo: svet bi bil boljši in za Madžarsko bi bilo bolje, če bi se predsednik Donald Trump vrnil na oblast,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal v videoposnetku, ki ga je na družbenem omrežju Facebook objavil po srečanju s Trumpom v njegovi rezidenci Mar-a-Lago v Palm Beachu.

V času Trumpovega mandata je bil na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini mir in teh vojn danes ne bi bilo, če bi bil Trump predsednik ZDA, je nadaljeval Orban, povzema dpa.

Trump je po njegovih besedah “ponudil spoštovanje v svetu in s tem ustvaril pogoje za mir”. Pričakuje tudi, da bo Trumpova vrnitev v Belo hišo oživila dvostranske trgovinske odnose.

Trump na enem od posnetkov pravi, da ni boljšega in pametnejšega voditelja, kot je fantastični Viktor Orban. “Ni kontroverzen, ker pravi, da tako bo in to je to. On je šef,” je dejal Trump.

Madžarski premier je eden redkih voditeljev v Evropi, ki na novembrskih predsedniških volitvah želi zmago republikanskega kandidata, poroča AFP. Trump in Orban imata enaki stališči tudi glede Ukrajine, saj nekdanji predsednik ZDA redno izraža občudovanje ruskega predsednika Vladimirja Putina, Orban pa ohranja tesne stike s Kremljem, poroča AFP.

Washington Examiner poroča, da se je Orban srečal tudi z bivšo prvo damo ZDA Melanio Trump, ki ji je podaril kito cvetja.

Pred srečanjem s Trumpom pa se je madžarski premier med drugim srečal s Trumpovim nekdanjim svetovalcem in desničarskim ideologom Stevom Bannonom, poroča dpa.

COMMENTS

Wordpress (0)