“Svoj mandat bom oddelal do konca” – Robert Golob razočaral Janeza Janšo – TOPNEWS.si

“Svoj mandat bom oddelal do konca” – Robert Golob razočaral Janeza Janšo

“Svoj mandat bom oddelal do konca” – Robert Golob razočaral Janeza Janšo

Premier Robert Golob se je na družbenem omrežju Facebook sinoči h odzval na vprašanja, ali odhaja v Bruselj, kjer bi se potegoval za položaj komisarja. “Moj odgovor je še vedno enak. Ne odhajam nikamor,” je v videu povedal Golob. Kot je premier Robert Golob zatrdil sam, je na to temo v zadnjih dneh dobil številna vprašanja, tako od novinarjev kot tudi ljudi, ki so ga to spraševali na družbenih omrežjih.

 

Golob se je tako odzval tudi na tvit Janeza Janše, ki je zapisal:  “Drži. Golob že nekaj časa nadleguje kolege v @EUCouncil , češ da bi bil rad v prihodnji@EU_Commission.” Po številnih odhodih najožjih sodelavcev iz premierjeve ekipe so se namreč v zadnjih dneh v javnosti pojavila namigovanja, da naj bi se premier Golob začel zanimati za komisarski položaj.

“Predsednik vlade odločno zavrača namigovanja o razmišljanju ali celo dogovarjanju za pozicijo komisarja v prihodnji sestavi Evropske komisije. Prav tako ne načrtuje nastopa na evropskih volitvah. Trdno je odločen, da mandat, ki so mu ga zaupali volivke in volivci, uspešno pripelje do konca,” so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

“Absolutno se ne pripravlja nobena menjava. Tega si ne želim, predsednik vlade pa se ne umika nikamor,” z letnega zasedanja Medameriške razvojne banke v Dominikanski republiki zadevo komentira Klemen Boštjančič in dodaja: “Vse pisanje o tem je ena velika neumnost, ki so jo začeli producirati nekateri mediji z namenom destabilizacije premierja, vlade in stranke Gibanja Svoboda.” Ime igre in skupni imenovalec rošad pa, da je konsolidacija slabih ratingov aktualne oblasti ter bolj jasna, glasna in moderna komunikacija dosežkov.

Kot je še dodal Golob , se bo ta teden ustavil v Mariboru na okrogli mizi o zdravstvu, kjer bodo govorili o prihodnosti javnega zdravstvenega sistema.

Po številnih odhodih najožjih sodelavcev iz premierjeve ekipe so se namreč v zadnjih dneh v javnosti pojavila namigovanja, da naj bi se premier Golob začel zanimati za komisarski položaj.

 

COMMENTS

Wordpress (0)