Vojna na Bližnjem vzhodu: Prizori kot iz filma Mad Max – Več kot 1000 mrtvih in 4000 ranjenih – TOPNEWS.si

Vojna na Bližnjem vzhodu: Prizori kot iz filma Mad Max – Več kot 1000 mrtvih in 4000 ranjenih

Vojna na Bližnjem vzhodu: Prizori kot iz filma Mad Max –  Več kot 1000 mrtvih in 4000 ranjenih

Po sobotnem napadu palestinskega gibanja Hamas na Izrael, kjer je po zadnjih podatkih umrlo več kot 700 ljudi, bodo izraelske sile danes po pričakovanjih nadaljevale s povračilnimi napadi na območje Gaze. Iztekel se bo namreč 24-urni rok, ki ga je izraelska vojska postavila za evakuacijo judovskega prebivalstva iz okolice območja.

https://twitter.com/jacksonhinklle/status/1710961950065045925

Izrael si po silovitem in presenetljivem sobotnem napadu Hamasa prizadeva znova vzpostaviti nadzor nad celotnim ozemljem ter rešiti talce, ki so jih zajeli pripadniki palestinskega gibanja. Po navedbah izraelskih oblasti naj bi skrajneži zajeli več kot sto ljudi, vojakov in civilistov.

Izraelske sile so sicer že v soboto začele s povračilnimi napadi na Gazo. V Izraelu so v nedeljo uradno razglasili vojno stanje, premier Benjamin Netanjahu je napovedal, da bo vojna “dolga in težka”, izraelske sile pa bodo po njegovih besedah naredile vse, da uničijo Hamas.

Ta je sicer tudi v nedeljo zvečer nadaljeval raketiranje Izraela, v več delih države, tudi v Tel Avivu, so se oglasile sirene. Po poročanju tujih tiskovnih agencij je bilo v Tel Avivu slišati eksplozije, ki so bile najverjetneje posledica delovanja izraelskega protiraketnega ščita.

COMMENTS

Wordpress (0)