(VIDEO) Von der Leyen na obisku v Sloveniji, tudi na prizadetih območjih – TOPNEWS.si

(VIDEO) Von der Leyen na obisku v Sloveniji, tudi na prizadetih območjih

(VIDEO) Von der Leyen na obisku v Sloveniji, tudi na prizadetih območjih

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen si bo danes na obisku v Sloveniji ogledala nekatera območja, ki so jih prizadele poplave. S premierjem Robertom Golobom bo govorila tudi o načinih, kako lahko EU ob katastrofalni povodnji podpre Slovenijo. Imela bo tudi pogovor s predsednico republike Natašo Pirc Musar in nagovorila državni zbor.

https://twitter.com/PeterZerjavicEU/status/1688856714114670593

Von der Leyen bo Sloveniji izrazila solidarnost in podporo po uničujočih poplavah. Spremljal jo bo evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. V okviru obiska bodo razpravljali o načinih, kako lahko Evropska unija najučinkoviteje podpre sanacijo in obnovo območij ter izvajanje preventivnih ukrepov, da se podobna katastrofa ne bi ponovila.

https://twitter.com/Libertarec/status/1689029689963094016

https://twitter.com/visegrad24/status/1689013861028925446

https://twitter.com/AnitaPavlic/status/1688985701101035520

https://twitter.com/Slovenskavojska/status/1688979908700098561

Delegaciji vlade in Evropske komisije bosta uvodoma imeli pogovore na Brdu pri Kranju, nato pa si bo predsednica Evropske komisije skupaj s premierjem iz helikopterja ogledala nekatera območja, ki so jih prizadele poplave, kot so Komenda, Mengeš, Kamnik, Luče, Ljubno ob Savinji in Mozirje. Obiskala bo tudi Črno na Koroškem, kjer si bo ogledala prizadeta območja.

Obisk bo nadaljevala v Ljubljani, kjer se bo srečala s predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, imela pogovore s predsednico republike Natašo Pirc Musar in nagovorila državni zbor, ki se bo sešel na izrednem zasedanju.

Kot so poudarili v Bruslju, je EU na zaprosilo Slovenije takoj mobilizirala pomoč preko mehanizma za civilno zaščito. V Sloveniji imajo tudi že predstavnika EU, ki v štabu civilne zaščite Slovenije koordinira pomoč EU na terenu.

Dogajanje povezano z obiskom predsednice Evropske komisije,  ki si bo v spremstvu evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča ogledala v poplavah prizadeta območja. Predsednica se bo v okviru obiska srečala tudi s premierjem Robertom Golobom in obiskala Koroško. Obisk bo nadaljevala v Ljubljani, kjer bo imela izjavo s premierjem (v živo prek sta.si/q6GGEf), se srečala s predsednico DZ Urško Klakočar Zupšančič, imela pogovore s predsednico republike Natašo Pirc Musar in imela govor na izrednem plenarnem zasedanju DZ. (program obiska objavljamo spodaj) bomo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

Medijski program PR EK v RS 0908-2023

COMMENTS

Wordpress (0)