Kabineta Roberta Goloba in Urške Klakočar Zupančič zanikala spor zaradi Tine Gaber in sedežnega reda na proslavi – TOPNEWS.si

Kabineta Roberta Goloba in Urške Klakočar Zupančič zanikala spor zaradi Tine Gaber in sedežnega reda na proslavi

Kabineta Roberta Goloba in Urške Klakočar Zupančič zanikala spor zaradi Tine Gaber in sedežnega reda na proslavi

“Članek na spletni strani Reporter.si z naslovom “Škandal v DZ: Urška Klakočar Zupančič naj ne bi pustila, da Tina Gaber v DZ sedi ob Golobu, zato ga ni bilo na slavnostno sejo?” je nastal na podlagi lažnih informacij. Predsednika vlade smo za slavnostno sejo Državnega zbora že pred časom opravičili zaradi obveznosti v Novi Gorici. Prav zato nikoli ni bilo predvideno, da bi na sejo prišla predsednikova partnerka in tako tudi ni moglo priti do konflikta zaradi sedežnega reda,” so zapisali v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba v odzivu na pisanje Reporterja o domnevnem sporu v trikotniku Urška Klakočar Zupančič, Tina Gaber, Robert Golob.

V državnem zboru so na Reporterju  preverjali, ali njihove informacije držijo in  prejeli odgovor, da se je premier Golob , ki je bil vabljen,  pred slavnostno sejo opravičil in da jim “podrobni razlogi nam niso znani”. Dobili pa smo tudi uradno obvestilo iz kabineta predsednice DZ Klakočar Zupančičeve, da Golob ni zahteval prisotnosti Tine Gaber na seji državnega zbora.

“Spoštovani!

Vabila na slavnostno sejo Državnega zbora so bila poslana v skladu s protokolom. Premier, ki je bil vabljen, se je pred slavnostno sejo opravičil, podrobni razlogi nam niso znani. Seja je potekala po ustaljenih protokolarnih pravilih, kjer so funkcionarji v plenarni dvorani, ostali gostje na balkonu, pripravil pa jo je protokol RS.

 

COMMENTS

Wordpress (0)