Namesto Goloba. Janša zdaj interpelira Tonina – NSi pa očita,”da ima na mestu načel zgolj kšeft” in “razočaranim” ponuja pristopno izjavo v SDS – TOPNEWS.si

Namesto Goloba. Janša zdaj interpelira Tonina – NSi pa očita,”da ima na mestu načel zgolj kšeft” in “razočaranim” ponuja pristopno izjavo v SDS

Namesto Goloba. Janša zdaj interpelira Tonina –  NSi pa očita,”da ima na mestu načel zgolj kšeft” in “razočaranim” ponuja pristopno izjavo v SDS

Potem, ko so v NSi sporočili, da interpelacije vlade ne bodo podprli, saj ta ne predlaga nobenega sklepa, kar je po Toninovem mnenju “zgovorno”, bodo pa sodelovali v razpravi in “opozorili na stranpoti te vladne koalicije,” so se na družbenih omrežjih odzvali v opozicijski SDS.

V SDS so se na Toninove besede odzvali z navedbami, da so interpelacijo proti vladi vložili (tudi) na podlagi javnega poziva Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) in predsednika združenja Lojzeta Peterleta, sicer ustanovitelja nekdanjih Krščanskih demokratov in današnje NSi. “Poziv je bil naslovljen na vse politične stranke, tudi na NSi,” so zapisali.

Predsednik SDS Janez Janša je v nadaljevanju na družbenem omrežju Twitter zapisal, da ga Toninovo ravnanje “žal spominja na pot Ljudmile Novak”. Toninovo napoved, da bo sodeloval v oddajah Odmevi na Televiziji Slovenija in 24ur zvečer na POP TV, je pospremil z zapisom: “Namesto Goloba bo vlado pred očitki iz interpelacije branil kar Tonin.”

“Predsednik NSi Matej Tonin bo gost oddaj TV Odmevi in 24ur zvečer, kjer bo spregovoril o aktualnem političnem dogajanju in pojasnil, zakaj mora politiko rušenja nadomestiti politika boljših alternativ. Vabljeni k spremljanju!,” so sinoči zapisali na Twitter profilu NSi kot napoved  gostovanja predsednika Tonina v osrednjih večernih oddajah. Janez Janša je napoved pospremil z komentarjem: “Namesto Goloba bo vlada RS pred očitki iz interpelacije branil kar Matej Tonin.

Vmes sta na Twitterju zapela še Janez Janša in Žiga Turk, ki je zapisal, da je bilo “v dolomitskem duhu, da je opozicijska drža mogoča samo pod vodstvom točno določene stranke”.

“Nekateri ravnajo iz nagibov takojšnjih koristi, drugi delamo tisto, kar je prav. Stranka, ki ima na mestu načel zgolj kšeft, dolgoročno ne more niti uspeti niti obstati,” je glede  zapisa v Večeru” NSi na račun SDS iztržila več” zapisal Janez Janša.

Končalo pa se je s pozivom Janše, ki “vsem, ki danes pišejo in kličejo zaradi razočaranja nad stranko, ki so jo še včeraj volili,” ponudil pristopno izjavo v stranko SDS.

COMMENTS

Wordpress (0)