Urška Klakočar Zupančič “v šoku” zaradi nagačenega zajca na odru državne proslave – Robert Golob pa tokrat požel simpatijo psihoanalitika Romana Vodeba – TOPNEWS.si

Urška Klakočar Zupančič “v šoku” zaradi nagačenega zajca na odru državne proslave – Robert Golob pa tokrat požel simpatijo psihoanalitika Romana Vodeba

Urška Klakočar Zupančič “v šoku” zaradi nagačenega zajca na odru državne proslave – Robert Golob pa tokrat požel simpatijo psihoanalitika Romana Vodeba

Urška Klakočar Zupančič, ki se sicer državne proslave ob kulturnem prazniku ni udeležila, se je pa oglasila izjavo glede nagačenega zajca na odru državne proslave

Na nagačenega zajca, ki je obveljal za eno najbolj kontraverznih umetniških uprizoritev, se je po več kot enem dnevu molka zdaj odzvala tudi predsednica državnega zbora.

Letošnja podelitev Prešernovih nagrad je ujezila precej ljubiteljev živali, saj je ena izmed umetniških uprizoritev vključevala tudi nagačenega zajca.

Po prireditvi so številni svoje zgražanje izrazili na družbenih omrežjih. kot ugotavljajo pri reviji Metropolitan.  “Gledala sem proslavo o slovenskem kulturnem prazniku in zgrožena gledala, v čem je umetnost tega in kaj ima nagačen zajec opraviti s Prešernom?” se je glasil eden izmed komentarjev. Številni so napisali, da ni šlo za umetniško izražanje, temveč za sprevrženost.

Čeprav  ni pojasnila zakaj se letošnje državne proslave ni udeležila , se je pa  Urška Klakočar Zupančič, ki se aktivno zavzema za pravice živali odzvala na peformans z zajcem  Pojasnila je, kakšno je njeno mnenje o umetniški uprizoritvi, ki je mnoge gledalce šokiralo.

Predsednica državnega zbora se je z izjavo o dogodku oglasila na družbenih omrežjih in izkazala svoje strinjanje z dejstvom, da uprizoritev za tovrstno državno proslavo ni bila primerna. “Ne odobravam performansa, ki se je z nagačenim zajcem odvil na odru državne proslave v Cankarjevem domu,” je redkobesedno, a jasno poudarila, ob tem pa pripomnila: “To ni kultura.”

S sledilci se je zato raje odločila deliti posnetek kakaduja, ki ob glasbi igrivo poplesava: “Vam pa zato raje predstavljam kakaduja, ki uživa v plesu,” je v zaključek pripisala ob deljenem posnetku.

Je pa tokrat Robert Golob zaradi Tine Gaber požel simpatijo psihoanalitika Romana Vodeba, ki je sicer oster kritik  nove oblasti, kjer ima še posebeRobert Golobj na piki Urško Klakočar Zupančič.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)