Donald Trump spet na Facebooku in Instagramu – TOPNEWS.si

Donald Trump spet na Facebooku in Instagramu

Donald Trump spet na Facebooku in Instagramu
Strani Donalda Trumpa na Facebooku in Instagramu so bile obnovljene po več kot dveletni prekinitvi. Trumpu so po nemirih na Kapitolu leta 2021 prepovedali dostop do platform družbenih medijev. Matična družba platform Meta je dejala, da je ukrepala, potem ko je takratni predsednik pohvalil ljudi, ki so bili “vpleteni v nasilje na Kapitolu”.

Če Trump ponovno prekrši pravila, ga lahko znova odstranijo – za en mesec do dve leti, je dejala Meta. Objave, v katerih neutemeljeno izpodbija izid predsedniških volitev v ZDA leta 2020, ostajajo na obeh spletnih straneh. Podporniki so komentirali zadnje njegove objave s sporočili, v katerih so mu dobrodošli nazaj.

Trump je bil sprva suspendiran s platform za nedoločen čas, vendar je bil to pozneje spremenjen v dveletno suspenzijo , potem ko je nadzorni odbor platforme kritiziral nedoločeno kazen. Takrat je potezo opisal kot “žalitev” za milijone, ki so zanj glasovali na predsedniških volitvah leta 2020. Njegovo vrnitev je pred dvema tednoma napovedala Meta .

Nick Clegg, predsednik družbe za globalne zadeve, je trdil, da bi javnost “morala imeti možnost slišati, kaj govorijo njihovi politiki”. Dodal je, da je pregled ugotovil, da Trumpovi računi ne predstavljajo več resnega tveganja za javno varnost. Lani novembra je nekdanji predsednik napovedal, da bo ponovno kandidiral za predsednika leta 2024. Ima 34 milijonov sledilcev na Facebooku in več kot 23 milijonov na Instagramu.

COMMENTS

Wordpress (0)