Nova tarča Nike Kovač v boju proti prikritim podražitvam- Po kosmičih in mandljevem mleku, na tnalu sedaj čips Pringles: “Zmanjšali naj bi maso izdelka, in sicer tako, da je obseg tulca, v katerem je shranjen čips, ožji, hkrati pa je tulec nižji” – TOPNEWS.si

Nova tarča Nike Kovač v boju proti prikritim podražitvam- Po kosmičih in mandljevem mleku, na tnalu sedaj čips Pringles: “Zmanjšali naj bi maso izdelka, in sicer tako, da je obseg tulca, v katerem je shranjen čips, ožji, hkrati pa je tulec nižji”

Nova tarča Nike Kovač  v boju proti prikritim podražitvam- Po kosmičih in mandljevem mleku, na tnalu sedaj čips Pringles: “Zmanjšali naj bi maso izdelka, in sicer tako, da je obseg tulca, v katerem je shranjen čips, ožji, hkrati pa je tulec nižji”

Po kosmičih “Fit & Crunch Happy Harvest” in mandljevem mleko, so je na prangerju Inštituta 8. marec čips Pringles in tudi slane palčke slane palčke Snack fun.”Cene hrane rastejo. Ljudje si vedno težje privoščijo osnovna živila. Ob tem pa številni proizvajalci in proizvajalke prikrivajo podražitve osnovnih živil. Za isto ceno lahko v trgovini kupimo manj izdelka. Temu želimo narediti konec,” je na Facebooku zapisala Nika Kovač.

 

 

Na spletu že nekaj časa krožijo obtožbe, da je čipsa Pringles manj, kot ga je bilo nekoč. Zmanjšali naj bi maso izdelka, in sicer tako, da je obseg tulca, v katerem je shranjen čips, ožji, hkrati pa je tulec nižji. Kljub temu moramo zanj odšteti enak znesek kot prej. Da ne gre le za mit, ki je preplavil splet, ampak dejansko prakso proizvajalcev, so opozorili tudi v Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).
Gre za zavajajočo prakso proizvajalcev, ki jo lahko spremljamo tudi pri nas. Pred približno enim mesecem so v ZPS opozorili na kar dvanajst novih izdelkov, pri katerih so opazili zavajajoč način zvišanja cen izdelkov. Način, ki ga kupec le stežka opazi. Primer, ki ga preverjeno lahko zasledite na trgovskih policah v Sloveniji: masa slanih palčk Snack fun je bila prej 300 gramov, cena izdelka pa je bila 0,59 € (1,97 €/kg). Danes izdelek tehta 50 gramov manj, cena pa se je celo zvišala na 0,75 € (3,00 €/kg).Izdelek se je tako podražil za kar 52 %, ne da bi kupci to jasno lahko opazili. Uprimo se prikritim podražitvam!
Oddaj podpis k peticiji, ki od proizvajalcev zahteva označevanje izdelkov, pri katerih sta bili znižani količina ali kakovost, cena pa se obenem ni sorazmerno znižala. Podpiši tu:
https://akcije.8marec.si/…/manj-izdelka-za-isto-ceno…/

COMMENTS

Wordpress (0)