(VIDEO) Frangež začasno na položaj glavnega tajnika SD – TOPNEWS.si

(VIDEO) Frangež začasno na položaj glavnega tajnika SD

(VIDEO) Frangež začasno na položaj glavnega tajnika SD

Po odstopu Klemna Žiberta bo začasno položaj glavnega tajnika SD prevzel Matevž Frangež, so potrdili v stranki. Po razpravi konference SD pa bo predsedstvo odločalo tudi o predlogu, ali bo SD spomladi odšla na volilni in ne zgolj statutarni kongres, poroča STA.

SD danes išče izhod iz krize, v kateri se je stranka znašla po aferi v zvezi z nakupom stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani, v središču katere sta se znašla ministrica iz vrst SD Dominika Švarc Pipan in glavni tajnik stranke Klemen Žibert. Prva bo zaradi afere morala zapustiti ministrski položaj, Žibert pa je že odstopil z mesta glavnega tajnika SD.

Kolegij predsednice SD Tanje Fajon je zato predlagal, da za vršilca dolžnosti glavnega tajnika postavijo vidnega člana, sicer pa državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Matevža Frangeža, ki je sedaj predsednik konference SD, najvišjega organa med dvema kongresoma. Predsedstvo je predlog soglasno potrdilo, so zapisali na omrežju X.

Prav člani konference pa trenutno na seji iščejo odgovore na vprašanje, kaj je SD pripeljalo v krizo, zaradi katere je njena podpora v javnomnenjski raziskavi Mediane za današnje Delo strmoglavila.

Kot kaže, bi odgovornost lahko prevzelo celotno vodstvo SD, saj je predsedstvo stranke dobilo na mizo tudi predlog, da bi bil marčni statutarni kongres stranke, ki so ga načrtovali, po novem volilni, stranka pa bi na njem volila novo vodstvo. A odločitev po informacijah STA še ni sprejeta. Najprej bodo tako opravili poglobljeno razpravo v okviru konference SD, na podlagi katere bo predsedstvo dokončno oblikovalo sklep in o njem tudi odločalo.

COMMENTS

Wordpress (0)