(VIDEO) “Ja, ja, malo je komunistov”- Kdo je Lepold (Polde) Poljanšek, nekoč Agropopovec danes tajkun, ki je na nacinalki ob 2. uri zjutraj na silvestrovo pel “Druže Tito mi ti se kunemo!”? – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ja, ja, malo je komunistov”- Kdo je Lepold (Polde) Poljanšek, nekoč Agropopovec danes tajkun, ki je na nacinalki ob 2. uri zjutraj na silvestrovo pel “Druže Tito mi ti se kunemo!”?

(VIDEO) “Ja, ja, malo je komunistov”-  Kdo je Lepold (Polde) Poljanšek, nekoč Agropopovec danes tajkun, ki je na nacinalki ob 2. uri zjutraj na silvestrovo pel “Druže Tito mi ti se kunemo!”?

“En korak v levo stran, en korak v desno stran. En korak za akcijo, drugi za reakcijo. Bela barva je za sneg, črna barva je za mrak. Ni razloga za preplah, saj vsi vemo, kaj je strah. To ni političen song, ni političen song! Kar trdijo, ni res, to je pesem za ples!” je eden od komadov s katerim so malo po polnoči zažigali Rock Partizani na posnetku koncerta iz Cvetličarne, ki ga je vrtela nacionalka v silvestrski noči, ki je spravil na noge desnico, čeprav smo že vsi rahlo dremali po prebedeni noči. Čeprav je šlo za vrhunski koncert benda in legendarnega Aleša Klinarja – Klinčija in kot so peli Rock Partizani, “da ne gre za političen song” je zadeva postala prvovrstni politični dogodek za katerega je poskrbel z nekdanji saksofonist in kitarist Agropopa Leopold (Polde) Poljanšek.

“Dober večer Cvetličarna, dober večer tajkuni, intelektualci, delavci, kmetje, sošolci, otroci želimo vam super let, današnji večer naj bo za vas in za nas neponovljiv,” je v napovedi koncerta dejal Aleš Klinar in morda s tem izzval Poljanška, ki ga je Klinar takole napovedal: “V naslednji skladbi bo na oder prišel, če je še živ in zdrav, seveda je, bo na oder prišel Vojko Panjori iz Agropopa, skupaj sva to pesem napisala,  en aplavz Polde Poljanšek. “Klinči je bil včasih velik komunist in je meni zapel pesem: Druže Tito mi ti se kunemo” (Tovariš Tito, obljubljamo ti), je na odru dejal Poljanšek, ki je pustil da dvorana dokonča in komentiral: Ja, ja, malo  je komunistov”.

Gremo klinči našo…. “Samo milijon nas že živi”. Zapet song iz pesmi Zdravka Čolića je tako razjezil desni del hemisfere, da so na družbenem omrežju X dobesedno ponoreli.

 

 

Bolj zanimiva je je zgodba Leopolda Poldeta Poljanška.. Medtem, ko je še pred četrt stoletja prepeval Leopold (Polde) Poljanšek z Agropopom  še prepeval  “Hodil sem po zemlji naši, srečal dobre sem ljudi, skromni, majhni, a pošteni, to smo mi”so se Slovenci medtem osamosvojili, večina je ostala majhnih, skromnih, a poštenih, Poljanšek, danes predsednik uprave Velane in lastnik številnih podjetij, med drugim mariborskega Marlesa, kar je postal kot tko imenovani (pidovski) tajkun.  Revija Reporter  je sicer davnega leta 2013  o njem napisala članekz naslovom  Tajkun iz Agropopa: Kako je Leopold Poljanšek pustošil po Sloveniji


Leopold Poljanšek (na fotografiji) je eden od lastnikov podjetij, ki skrbijo za državne vodotoke in ustvarjajo rekordne dobičke. Ta denar pa po astronomskih obrestnih merah posojajo naprej,” pa je, ne tako davno 16. septembra 2023, pisal portal Necenzurirano  v kolumni Primoža Cirmana: “Kako mi tajkun grozi, da “me bo uničil”.

 

 

.

COMMENTS

Wordpress (0)