Žiga Turk ne razume, “ker je moški” – Polemika zaradi “žesnkega dne” na posvetu slovenske diplomacije se nadaljuje – TOPNEWS.si

Žiga Turk ne razume, “ker je moški” – Polemika zaradi “žesnkega dne” na posvetu slovenske diplomacije se nadaljuje

Žiga Turk ne razume, “ker je moški” – Polemika zaradi “žesnkega dne” na posvetu slovenske diplomacije se nadaljuje

“Naslov članka v Delu ‘Po ženskem dnevu konkretnejše usmeritve za veleposlanike’ je primer omalovaževanja vseh žensk v javnem življenju. To se je zgodilo na 75. obletnico Splošne deklaracije človekovih pravic. To je tudi primer nasilja nad ženskami v javnem življenju, v državi, kjer ustava zagotavlja enakost in kjer je sovražni govor preganjano dejanje. Česa takega nisem pričakovala leta 2023.” – veleposlanica Darja Bavdež Kuret, doyen slovenskega diplomatskega zbora, na 27. posvetu slovenske diplomacije. Odziv je prejel odobravanje in podporo udeležencev posveta, so ob polemiki zaradi karikature in članka “Po ženskem dnevu konkretnejše usmeritve za veleposlanike” v Delu.

“Šovinizem Dela v člankih o posvetu slovenske diplomacije je nesprejemljiv in nedopusten. Odlične nastope PRS Nataše Pirc Musar , PDZ Urške Klakočar Zupančič in MZEZ Tanje Fajon prvi dan posveta je zasenčilo to, da so na teh funkcijah ženske. Žalostno,” je zapisal na družbenem omrežju X na začetku tedna zapisal Marko Štucin. državni sekretar na ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. “Veliko in preveč je tega. Precej žalostno in sramotno. Nimam besed,” se je v kritiki Štucinu pridružila Tanja Fajon.

Ob tem pa je zanimivo , da v osrednjih večernih oddajah, kjer je sinoči tako v Odmevih kot tudi v 24ur.Zvečer gostja zunanja ministrica Tanja Fajon, ni bilo bilo niti enega vprašanja o domnevnem “šovinističem izpadu, ki naj bi predstavljal žalitev za ženske in za politični vrh”  ni bilo niti besedice.

COMMENTS

Wordpress (0)