Nemogoče je mogoče: Pavel Rupar v Velenju ustanavlja “Odbor upokojencev iz bivše Jugoslavije” – TOPNEWS.si

Nemogoče je mogoče: Pavel Rupar v Velenju ustanavlja “Odbor upokojencev iz bivše Jugoslavije”

Nemogoče je mogoče: Pavel Rupar v Velenju ustanavlja “Odbor upokojencev iz bivše Jugoslavije”

Nemogoče je mogoče bi lahko rekli ob naslednjem zapisu Pavla Ruparja na Facebooku, kjer je zapisal ;“Ustanavljamo Odbor upokojencev iz bivše Jugoslavije. Brez ideologije, brez nacionalnega opredeljevanja in političnega prepričanja, ker so jih bivši in sedanji vladajoči še najbolj “nategn..”! Vse so nam naredili, kar sami nismo želeli ali zmogli, ostali pa so na zadnjem mestu dostojanstva in dobrega življenja. Naša generecaja so, da se razumemo..
Vabimo vse upokojence iz drugih republik, da se pridružijo “svojemu” odboru društva “Inštitut 1. oktober” iz Hrvaške, Srbije, Makedonije, Bošnjake in Črnogoroce in Kosova, ki so v Sloveniji delali vsaj 10 let in tu živijo z izplačili slovenskih pokojnin. Nismo pozabili prijaznih in delavnih ljudi..
Ustanovni sestanek bo zadnji teden v Velenju, potekal bo v slovenskem jeziku in pod slovensko zastavo, imel pa bo skupno vodstvo. Točen datum bomo sporočili! Ukvarjal se bo izključno s pokojninami in pravicami upokojencev, ki pripadajo vsem, enakopravno in brez ideologij. Vse ljudi pa prosim za podporo, vsi smo ljudje, vsi smo svoje naredili, vsi imamo pravico dostojno živeti!”

Čeprav je Inštitut 1. oktober, ki mu predseduje Pavel Rupar za zadnji shod 1. decembra napovedal “nekaj velikega”, kar so vsi razumeli kot ustanovitev stranke, se to še ni zgodilo. Medijsko pozornost je tako minuli teden  požel njegov nekdanji strankarski kolega Anže Logar  in odmevno dopisovanje med centralo in Platformo sodelovanja.    Glede na zapise na Facebooku pa Rupar sicer pospešeno ustanavlja odbore po Sloveniji., oziroma osvaja teren, kot bi se temu reklo.

COMMENTS

Wordpress (0)