(V ŽIVO) Shod na Trgu republike: “Svoboda Palestini” – Zakaj Janez Janša in Aleš Hojs tokrat “odžirata” delo fotografom in snemalcem? – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Shod na Trgu republike: “Svoboda Palestini” – Zakaj Janez Janša in Aleš Hojs tokrat “odžirata” delo fotografom in snemalcem?

(V ŽIVO) Shod na Trgu republike: “Svoboda Palestini” – Zakaj Janez Janša in Aleš Hojs tokrat “odžirata” delo fotografom in snemalcem?

Dnes bo ob 17. uri pred državnim zborom potekal shod Za Palestino v podporo Palestincem v Gazi. Kot pravijo organizatorji shoda, ne želijo izkazati podpore Hamasu in antisemitizmu, temveč nasprotovati nasilju in novim žrtvam.

Gibanje za pravice Palestincev namreč na Trgu republike v Ljubljani organizira shod za Palestino. Organizatorji prek spletnih družbenih omrežij trdijo, da je cilj shoda “konec nasilja, konec apartheida”.

V Ljubljani se po včerajšnjih Ruparjevih protestih upokojencev pričakuje  visokooktanski protest, ki je še pred samim dogodkom sprožil številne odzive in nasprotovanje predvsem v opozicijski stranki SDS.  Tako, sodeč po zapisih na omrežju X , Aleš Hojs predlaga fotografiranje protestnikov, Janez  Janša pa pošiljanje fotografij ameriški ambasadi.

 

“Evo, udbovski metode. Kar se Janezek nauči… Skratka, spodaj dva skrajneža grdo lažete, hujskata in napotujeta k ovajanju slovenskih državljanov tujim oblastem. Istočasno pa blebečeta o “svobodi govora” in domoljubju. Slovence bi prodala v trenu očesa, če bi se le izplačalo, ” je protestiral  slikar Arjan Pregl, ki se je odzval na predlog pravnika Mihe Pogačnika, da se “pohodnike zbiranja v podporo Hamas morda malo pofotka pa slikice pošljite na ambasado USA.😀 Bodo bolj malo potovali po svetu potem”.

V polemiko se je vključil še libertarec Tomaž Štih.

Zadevo je začinila še četrtkova  naslovnica Demokracije z mastnim naslovom: “Podporniki teroristov so med nami”.

 

Vzdušje pred današnjim protestom je ogrela še polemika  in  dogajanje in govor  Slavoja Žižka ob odprtju 75. frankfurtskega knjižnega sejma.

Seveda bomo, kot pri prejšnjih akcijah civilne družbe na Trgu republike,  tudi tokrat s prenosom v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si ob 17. uri.

COMMENTS

Wordpress (0)