(VIDEO) “To je narodni heroj in jaz sem Martin Krpan…. Vidiš kako je odsekal glavo muslimanu” – “Bližnje srečanje” bosanskega novinarja Avda Avdića in razvpitega Roka Snežiča z majico, na kateri “Krpan muslimanu odseka glavo” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “To je narodni heroj in jaz sem Martin Krpan…. Vidiš kako je odsekal glavo muslimanu” – “Bližnje srečanje” bosanskega novinarja Avda Avdića in razvpitega Roka Snežiča z majico, na kateri “Krpan muslimanu odseka glavo”

(VIDEO) “To je narodni heroj in jaz sem Martin Krpan…. Vidiš kako je odsekal glavo muslimanu”  – “Bližnje srečanje” bosanskega novinarja  Avda Avdića in razvpitega Roka Snežiča z majico, na kateri “Krpan muslimanu odseka glavo”

 

Na mariborskem okrožnem sodišču se je včeraj  dopoldne začelo sojenje zasebnega tožilca, sicer davčnega svetovalca in lobista, Roka Snežiča zoper znanega preiskovalnega novinarja iz Bosne in Hercegovine Avda Avdića. Snežič Avdiću očita laganje, preganja ga zaradi dveh kaznivih dejanj – žaljive obdolžitve in razžalitve. Če lažejo slovenski in bosanski preiskovalni organi, potem lažem tudi jaz, je pred obravnavo povedal Avdić, ki je sicer, zaradi osebnega poznanstva s Snežičem, zahteval izločitev sodnice poroča 24ur.com.

Še preden je stopil v sodno dvorano, je Rok Snežič novinarki 24UR Mojci Hanžič pokazal majico, ki si jo je, je razlagal, oblekel prav za to priložnost. Na majici je bila podoba Martina Krpana, protagonista pripovedke, ki jo je sredi 19. stoletja napisal Fran Levstik, ki muslimanu odseka glavo. “To je slovenski narodni heroj Martin Krpan, s sekiro v roki. Saj veste, da je on obvaroval Slovenijo pred muslimani. To imam za gospoda novinarja. On namreč govori, da sem jaz grožnja nacionalni varnosti muslimanov, jaz pa samo želim biti podoben Martinu Krpanu.”

Eden najbolj znanih preiskovalnih novinarjev v Bosni in Hercegovini, sicer urednik portala Istraga, Avdo Avdić je bil sicer že večkrat deležen groženj. Snežiča je po koncu današnje obravnave izzval z besedami: “Želite biti kot Martin Krpan? Želite sekati glave muslimanom?”

COMMENTS

Wordpress (0)