V Sofiji so aretirali 37-letnega slovenskega državljana, osumljenega kriminalnih aktivnosti in povezav s palestinskim gibanjem Hamas, – TOPNEWS.si

V Sofiji so aretirali 37-letnega slovenskega državljana, osumljenega kriminalnih aktivnosti in povezav s palestinskim gibanjem Hamas,

V Sofiji so aretirali 37-letnega slovenskega državljana, osumljenega kriminalnih aktivnosti in povezav s palestinskim gibanjem Hamas,

V Sofiji so na podlagi evropskega naloga za prijetje, ki ga je izdala Avstrija, aretirali 37-letnega slovenskega državljana, osumljenega kriminalnih aktivnosti in povezav s palestinskim gibanjem Hamas, je v petek sporočilo bolgarsko državno tožilstvo. Priprtje slovenskega državljana v Bolgariji je za STA danes potrdila tudi slovenska policija.

Generalna policijska uprava (GPU) je pretekli konec tedna prejela obvestilo, da so v Bolgariji priprli slovenskega državljana, ki so ga iskali avstrijski pravosodni organi. Dodatnih podrobnosti zaradi varstva osebnih podatkov danes niso smeli podati.

Po poročanju bolgarske tiskovne agencije BTA gre za 37-letnega Slovenca, ki so ga identificirali kot E. A., sodišče v Sofiji pa še ni sprejelo odločitve o njegovi izročitvi Avstriji. Do izida postopka bo 37-letnik ostal v priporu.

Bolgarska državna agencija za nacionalno varnost (SANS) je sporočila, da so Slovenca aretirali na podlagi evropskega naloga za prijetje, ki ga je izdalo tožilstvo v avstrijskem Welsu. Dodala je, da niso našli povezave med njegovimi domnevnimi kriminalnimi aktivnostmi in bolgarskimi državljani ali tujci, ki živijo na ozemlju Bolgarije.

Kako naj bi bil slovenski državljan povezan s Hamasom, ki ga EU obravnava kot teroristično organizacijo, zaenkrat še ni znano. Po navedbah državnega tožilstva v Sofiji so ga prijeli v okviru koordinirane akcije, v kateri je poleg SANS sodelovalo tudi bolgarsko notranje ministrstvo.

COMMENTS

Wordpress (0)