“Tudi Loredan ni nameraval” – Janez Janša takole komentiral izjavo ministrice Sanje Ajanović Hovnik, “da ne namerava odstopiti” – TOPNEWS.si

“Tudi Loredan ni nameraval” – Janez Janša takole komentiral izjavo ministrice Sanje Ajanović Hovnik, “da ne namerava odstopiti”

“Tudi Loredan ni nameraval” – Janez Janša takole komentiral izjavo ministrice Sanje Ajanović Hovnik, “da ne namerava odstopiti”

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki se v zadnjih dneh sooča z očitki o visokih stroških službene poti v New York in nepravilnostih pri razpisu za nevladne organizacije, ne namerava odstopiti. Kot je namreč povedala v TV Odmevih na TV Slovenija, je prepričana, da ni naredila nič nezakonitega.
“Verjamem, da bom imela priložnost pojasniti vse morebitne dileme in pomisleke ter dokazati, da tako kot trdim, nisem storila ničesar nezakonitega. Nič takšnega, kar bi zahtevalo moj odstop,” je v Odmevih,  na vprašanje  Rosvite Pesek – “V zadnjih 14 dneh dve aferi, ali boste odstopili?,” odgovorila  ministrica Sanja Ajanović Hovnik.

V zvezi z drago službeno potjo petčlanske delegacije ministrstva v New York je povedala, da je naročila revizijo nakupa letalskih kart, saj se ji zdijo drage, glede spornega razpisa pa preverja, ali ga je možno razveljaviti. V kolikor bo pravna podlaga za to, bo to tudi naredila, je dejala.

V oddaji 24UR Zvečer na POP TV je ministrica še povedala, da se je pripravljena umakniti kot glavna pogajalka s sindikati javnega sektorja, v kolikor bi bila ona ovira za to, da do dogovora z njimi ne bi prišlo.

COMMENTS

Wordpress (0)