(VIDEO) “Neprekinjeno linijo oblasti so komunisti ohranili v sodstvu, v večini medijev in v tistih institucijah , kjer se kreirajo vrednote, zavest” – Janez Janša v Bujici o tem “zakaj je Slovenija bolj obvladana družba s strani starih sil, kot pa eventualno Hrvaška” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Neprekinjeno linijo oblasti so komunisti ohranili v sodstvu, v večini medijev in v tistih institucijah , kjer se kreirajo vrednote, zavest” – Janez Janša v Bujici o tem “zakaj je Slovenija bolj obvladana družba s strani starih sil, kot pa eventualno Hrvaška”

(VIDEO) “Neprekinjeno linijo oblasti so komunisti ohranili v sodstvu, v večini medijev in  v tistih institucijah , kjer se kreirajo vrednote, zavest” – Janez Janša v Bujici o tem  “zakaj  je Slovenija bolj obvladana družba s strani starih sil, kot pa eventualno Hrvaška”

“Po padcu komunizma, ki je povzročil večmilijonsko smrt in znatno nadaljnje trpljenje več sto milijonov ljudi, za komunistične voditelje ni bilo Nürnberga,“ je dejal Janez Janša v oddaji Bujica  in ob tem spomnil: “Ceausescuja so ustrelili, a to je verjetno edini primer, pobili so ga njegovi, a zločinov komunizma nihče ni pravilno obsodil in zaradi tega se je to zlo nekako pretihotapilo v moderni čas.” V hrvaški oddaji Bujica je prvak Slovenske demokratske stranke Janša z voditeljem Velimirjem Bujancem spregovoril o številnih temah, tudi o tem zakaj zakaj v Sloveniji ni prišlo do lustracije?

“Medtem, ko smo mi osvobajali in demokratizirali  Slovenijo, so jo drugi privatizirali. Se pravi, potem  ko so videli, da Jugoslavije ne bo več. so se osredotočili na to, da po nekem kratkem predahu, ko je oblast imela demokratična opcija, pridejo nazaj na oblast in v Sloveniji jim je to uspelo zelo hitro. Pač po dveh letih, zato ker je Demos, ki je bila ta koalicija, ki je Slovenijo demokratizirala in osamosvojila, bila sestavljena iz sedmih strank, bil je pičla večina, bilo je veliko naivnosti. Zrušili so jo v bistvu eno leto po tistem, ko je pač Slovenija postala samostojna, v času ko smo ravno doživljali mednarodno priznanje. Nekaj časa smo kot del vlade še skušali držati ravnotežje, potem so se nas v celoti znebili in pot do tega, da si pač prisvojijo vse pozicije, ki so jih začasno zgubili v času demokratične vladavine, v teh najbolj usodnih časih, Slovenije je bila odprta  in to so izkoristili..  Nikoli pa seveda niso izgubili pozicij v medijih, v sodstvu in v številnih  finančnih institucijah. Zaradi tega je bilo ta prehod nazaj, na formalno oblast za slovenske komuniste relativno  enostaven in te pozicije še vedno držijo. Se pravi v Sloveniji se je marsikaj spremenilo, veliko zakonodaje je drugačne, kot je bilo včasih. Neprekinjeno linijo oblasti  pa so komunisti ohranili v sodstvu, v večini medijev, nekatere so tudi seveda na novo ustanovili, ker so imeli neomejena finančna sredstva, in v tistih institucijah , kjer se kreirajo vrednote, zavest. Se pravi v institucijah, ki so ključne z vidika kulturnega boja, na univerzah , kulturnih ustanovah, v razno raznih inštitutih, temu pa so dodali potem še tako imenovane nevladne organizacije.  Zaradi tega je Slovenija nekoliko bolj specifično obvladana družba s strani starih sil, kot pa eventualno Hrvaška, ki je vendarle pač HDZ bil na oblasti 10 let pa je potem ko je prišlo do prišlo do preloma  ali celo več   in je uspel izvesti nekatere reforme, ki v Sloveniji nikoli niso bile izveden , ker tudi kasneje ko smo dobili večino in sestavili vlado je bila to vedno koalicijska vlada v kateri so bile tudi leve stranke, ki so pač preprečevale , da bi prišlo do korenitejših sprememb in je bilo to vedno veslanje proti toku,” poudarja Janša. Meni, da imajo stare sile v Sloveniji večji nadzor kot na Hrvaškem”.

Jaša meni, da bi vojno v Ukrajini lahko preprečili, če bi bili komunistični zločini kaznovani. Po nacizmu je bil Nürnberg, po komunizmu z več milijoni pobitih in neštetimi žrtvami pa ni bilo Nürnberga. “Če bi bili v Rusiji komunisti kaznovani, bi bil danes v Ukrajini mir,” je prepričan nekdanji predsednik slovenske vlade. Slovenija je veliko pokopališče Hrvatov, pobitih ob koncu druge svetovne vojne, in za Janšo je naravno, da se pokloni pobitim Hrvatom, še toliko bolj, ker je njegovemu očetu uspelo pobegniti iz Hude jame. “Če ne bi pobegnil, me danes ne bi bilo tukaj,” razkrije. Spomni, da je slovenska leva vlada nedavno odpovedala dan spomina na žrtve komunističnega režima.

COMMENTS

Wordpress (0)