(VIDEO) Kaj pa če … je v ozadju še kaj drugega – Ko o odstopu Škete na TV Dnevniku poroča Tanja Gobec & ostale teorije zarote – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kaj pa če … je v ozadju še kaj drugega – Ko o odstopu Škete na TV Dnevniku poroča Tanja Gobec & ostale teorije zarote

(VIDEO) Kaj pa če … je v ozadju še kaj drugega  – Ko o odstopu Škete na TV Dnevniku poroča Tanja Gobec & ostale teorije zarote

Generalni državni tožilec Šketa, ki je včeraj odstopil s funkcij je maja letos začel drugi šestletni mandat v funkciji generalnega državnega tožilca. Prvi mandat je nastopil leta 2014. Ker je Šketa odstopil s funkcije še preden so zadevo prevzeli medijski specialisti spin doktorji je pravzaprav zelo malo znanega o okoliščinah dogodka. Recimo kako to, da kot generalni državni tožilec ni potoval službenim šoferjem, ki ga ima na voljo.  Dobro potem bi mediji pisali, da je afera, ker ni bil na službeni poti, čeprav državnim funkcionarjem verjetno pripada šofer tudi, ko niso na  ravno na delu za dobro države.

Bolj zanimivo bi bilo izvedeti kaj več o okoliščinah dogodka, recimo li je bil ustavljen v rutinskem pregledu ali pa “naključno” izbran za preverjanje z alkotestom. Spomnimo se samo afere Koprivnikar, ki sicer ni odnesla ministra ampak policiste.  Glede na to, da praktično o okoliščinah dogodka ni znano prav veliko ali praktično nič ,so se že pojavile prve špekulacije in teorije zarote. Eno od bolj zanimivih je včeraj  ponudil Tednik Demokracija.

“Vprašanje je seveda, ali je vožnja pod vplivom alkohola res pravi razlog za njegov odstop. Že pred letom in pol smo pisali o njegovih spornih potezah, ko je tako rekoč na pragu ruske invazije v Ukrajino podpisal sporen sporazum z ruskim državnim tožilstvom (TUKAJ).
Šketa je bil sicer znan tudi po drugih razvpitih potezah tožilstva, ki se je velikokrat lotevalo političnih projektov, zlasti v povezavi z afero Trenta.

Ker pa ima psevdo-levičarska koalicija oblast trdno v svojih rokah, ni mogoče pričakovati, da bi Šketovo funkcijo zasedel politično manj obremenjen kader.

Čisto mogoče pa je, da Šketo ni odnesel samo alkohol za volanom, pač pa tudi zanimanje zahodnih tajnih služb, ki dobro vedo, da ima Slovenija kot članica zveze Nato in EU veliko funkcionarjev, ki se radi obračajo h Kremlju. Doslej je zaradi podobnih dogodkov sicer odstopilo že veliko funkcionarjev, ki pa niso želeli odstopiti zaradi veliko hujših stvari…, ” so zapisali v Demokraciji.

Seveda ne gre za to, da bi zagovarjali ravnanje generalnega državnega tožilca, pa vendarle je glede na lastne izkušnje v tej državi vse mogoče in vprašanja, ki se pojavljajo ob nenandben odstopu so povsem legitimna.  Pač v stilu pesmi Tijane Dapčević: “Ovo je zemlja mojih snova, ovo je nebo puno zvezda, leti se i bez aviona, let iznad kukavičjeg gnezda…”.

Na dogajanje se je z izbranimi besedami včeraj  odzvala ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki je zapisala, da moramo imeti ničelno toleranco do vožnje pod vplivom alkohola, zato ministrica ceni, da je Šketa takoj in brez pomisleka prevzel odgovornost za svoje ravnanje in odstopil s svoje funkcije. S tem je Šketa po njenih besedah pokazal visoko stopnjo integritete in spoštovanje do položaja generalnega državnega tožilca, državnotožilske organizacije ter pravosodja v celoti.

Državnotožilski svet, ki se je seznanil z odstopom Škete, pa obžaluje odstop. “Stališče Državnotožilskega sveta je, da je vožnja pod vplivom alkohola nesprejemljiva, zato je z razumevanjem sprejel odločitev generalnega državnega tožilca, da odstopi s funkcije,” je svet poudaril v izjavi za javnost.

 

COMMENTS

Wordpress (0)