Golob: Drži, da sem Bešiču Loredanu sam ponudil odstopno izjavo v podpis – TOPNEWS.si

Golob: Drži, da sem Bešiču Loredanu sam ponudil odstopno izjavo v podpis

Golob: Drži, da sem Bešiču Loredanu sam ponudil odstopno izjavo v podpis

Minister za zdravje v odstopu Danijel Bešič Loredan poudaril, da je prenova zdravstvenega sistema nujen korak, ki ga moramo narediti skupaj. “Kot država moramo sprejeti odločitev, ali nam je pomemben vsak državljan posebej ali pa na prvo mesto postavljamo interesne centre moči in zasebne interese,” je zapisal.

“Jaz sem to odločitev že sprejel, sprejel sem jo pred enim letom. Zame napredek države nima alternative,” je dodal.

“Na prvo mesto sem takrat kot človek in kot zdravnik in danes tudi kot politik postavil Slovenke in Slovence. To pričakujem tudi od vseh ostalih predstavnikov slovenske vlade, ki morajo slediti interesom državljank in državljanov,” zapisal v sporočilu za javnost. Kot minister za zdravje je želel izboljšati slovenski zdravstveni sistem in ga približati tistim, ki si to zaslužijo, torej državljankam in državljanom.

“Ampak če tega na svoji poziciji trenutno ne morem storiti, nisem več pripravljen opravljati te funkcije. Danes sem v prisotnosti predsednika vlade podpisal odstopno izjavo, da odstopam z mesta ministra za zdravje in podpredsednika slovenske vlade,” je zapisal.

Želi si, da tisti, ki ostajajo v bitki za državljane, ohranijo pogum in se še naprej borijo izključno za interese ljudi.

Po njegovi oceni so z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v njihovi moči. Državljankam in državljanom se je ob tem zahvalil za izkazano zaupanje, pa tudi poslankam in poslancem, ki so jih podpirali in z njimi konstruktivno sodelovali.

Za Radio Slovenija pa je Bešič Loredan povedal, da se je danes sredi dneva dobil s premierjem Robertom Golobom. Sestanek je trajal nekaj minut. Golob je ministru na mizo položil že napisano odstopno izjavo. Minister je dejal, da jo je samo podpisal in odšel.

Predsednik vlade Robert Golob je odstopno izjavo že poslal v DZ.

Premier Robert Golob je v izjavi za medije pojasnil, da sta z ministrom Danijelom Bešičem Loredanom ugotovila, da imata različne poglede na to, na kakšen način krepiti javno zdravstveno mrežo.

Premier je pojasnil, da si je Gibanje Svoboda ureditev zdravstva postavilo za ključni cilj in prioriteto, prav tako tudi vladna koalicija. Tudi na sredini razpravi so bili v Svobodi enotni, da obstaja samo ena pot krepitve javne zdravstvene mreže, ki vodi preko močnejših, bolj vitalnih in bolje organiziranih javnih zavodov in ne preko krepitve zasebnikov, je izpostavil Golob in dodal, da bodo z reformami zdravstva nadaljevali.

Odstop ministra je tako za Goloba logičen in pričakovan, ki je ministru sicer sam ponudil odstopno izjavo v podpis.

Golob tega, kdo bo na funkciji ministra za zdravje nasledil Bešiča Loredana, danes še ni želel razkriti.

COMMENTS

Wordpress (0)