Tarča: “Predlagam, da potegne zadnjo časovnico, upam da mu bo ta uspela in to je odhod iz ministrstva za zdravje” – Brecelj z uničujočo kritiko nad ministra Loredana, ki pravi, da ne misli odstopiti – TOPNEWS.si

Tarča: “Predlagam, da potegne zadnjo časovnico, upam da mu bo ta uspela in to je odhod iz ministrstva za zdravje” – Brecelj z uničujočo kritiko nad ministra Loredana, ki pravi, da ne misli odstopiti

Tarča: “Predlagam, da potegne zadnjo časovnico, upam da mu bo ta uspela in to je odhod iz ministrstva za zdravje” –  Brecelj z uničujočo kritiko nad ministra Loredana, ki pravi, da ne misli odstopiti

Sinoči  je voditeljica Tarče Erika Žnidaršič skupaj z gosti,  med katerimi so  bili  minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, poslanka Svobode Tamara Kozlovič, poslanec NSi-ja Janez Cigler Kralj, nekdanji minister za zdravje Dušan Keber, oftalmolog Matej Beltram in Jaša Jenull iz iniciative Glas ljudstva. preverjala, kako močno se ministru za zdravje maje stolček.

Bo moral po dobrem letu dni vlade oditi minister, na katerega je ta vlada stavila tako rekoč vse, minister za zdravje Danijel Bešić Loredan, tudi podpredsednik vlade in po javnomnenjskih anketah eden izmed najbolj priljubljenih politikov v državi, se je v uvodu vprašala voditeljica Tarče Erika Žnidaršič. Tistega, ki bi lahko dal odgovor na to vprašanje in sicer predsednika vlade Roberta Goloba v Tarči ni bilo.

“V zadnjih dveh tednih pa je očitno, da si tudi v Svobodi želijo njegove menjave. “Kukavičje jajce. Veliko besed in malo učinka. Naredil je toliko škode, da mora oditi. Vse to je mogoče iz zakulisja slišati o trenutnem ministru za zdravje,” je v uvodnem prispevku ugotavljal novinar  Žan  Dolajš in dodal:  “Nekateri sogovorniki iz Gibanja Svoboda so nam dejali, da mora minister oditi, in to čim prej. Pojavljajo se špekulacije, da si njegove zamenjave želi tudi predsednik vlade, a zadeva je zapletena. Vlada je stala za ministrovimi zakoni, Golob je tudi sam prevzel delno odgovornost za uspeh zdravstvene reforme, še pred kratkim pa je o delu ministra govoril v superlativih”.

Ob morebitnem prenehanju ministrske funkcije čaka Bešiča Loredana poslanski sedež v parlamentu. Kot nadomestni poslanec bi namreč iz parlamenta izrinil Aleksandra Prosena. “To pa bi lahko načelo enotnost največje poslanske skupine. Veliko vprašanje namreč je, ali bi neprostovoljno odstavljeni minister ostal kot poslanec zvest Gibanju Svoboda,” je v uvodnem prispevku, ki je običajno najboljši del Tarče,  še povedal Dolajš.

https://twitter.com/TarcaRTVSLO/status/1669422521924440074

Najbolj uničujoča je  za ministra Bešič Loredana  bila kritika Erika Breclja ki je ministru za zdravje “predlagal še eno časovnico”.

“Gospod minister je dokazal več zadev. Prva je, kar je dosežek Milojke Kolar pred tem, da je metanje denarja v zdravstveni sistem nesmiselno. Ne pride do tega, kar si želimo glede na količino denarja, ki je bila zmetana za zmanjšanje čakalnih vrst. Drugo- dokazal je, da se moramo borit za javno zdravstvo. Videli smo, da to javno zdravstvo mislim, da so tako zasebniki s koncesijami, kot javne ustanove, videli smo, da so posamezniki pripravljeni izpleniti,  to javno zdravstvo do zadnje kaplje krvi. Začelo se je že med kovidom, nadaljevalo zdaj. Gospodje z vezmi v politiki nimajo milosti, kar se tiče plenjenja javnega zdravstva. To nam je minister dokazal. Tretja stvar, ki nam jo je dokazal je, da je zdravniška zbornica ugrabljena, ugrabljena s strani skupine ljudi, ostalih 99, 9 procentov zdravnikov samo plačujemo članarino in ta skupinica zelo dela za sebe. Zdravstvo, javno zdravstvo, jih pretirano ne zanima.

Če pogledam v celoti  je (minister) podal   številne časovnice, vse so padle. Organizira tiskovne konference na katerih megalomansko obljublja s figo v žepu, veliko je laži, storjenega nič v enem letu. Tako, da jaz predlagam, da potegne zadnjo časovnico – upam  da mu bo ta uspela in to je, odhod iz ministrstva za zdravje,” je v uničujoči kritiki dejal Erik Brecelj.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1669585967773040640

Gospod minister slišali smo Breclja, meni , da morate oditi. Neposredno je podrejen premierju, kako razumete ta poziv?, je Erika povzela Breclja.

“Neposredno sem podrejen premierju jaz. Jaz sem tudi podpredsednik vlade in minister za zdravje. Še enkrat povem jasno in glasno: Odstopit ne mislim in premier, predsednik vlade me ni pozval k odstopu in to je to. “Kaj pa izjava direktorja ljubljanskega UKC, tudi ta meni enako, da bi morali oditi?

“Tega nisem jaz razumel, torej z direktorjem UKC Ljubljana, ki smo ga med ostalimi mi tudi podprli, vlada ga je. Tako da veste, to so mnenja, ki jih izražajo posamezniki.  Tako, kot je njihovo mnenje, tako je tudi moje mnenje”.

Ampak gospod Brecelj  je tudi s tem strateškim svetom podrejen premierju, zato je to njegovo mnenje še kako pomembno

“Gotovo je mnenje vsakega posameznika, ki je v vlogi v kateri je pač, tako kot ga vsak ima. Še enkrat:  Jaz mislim, da ekipa ministrstva za zdravje dela dobro, mi smo naredili zelo veliko stvari in za tem trdno stojim”.
Koliko časa še menite, da boste minister glede na to, da že krožijo imena vaših morebitnih naslednikov
“To verjetno ni vprašanje zame. Še enkrat jaz odstopil ne bom, naša ekipa dela dobro tako, da je to  verjetno vprašanje za koga drugega.”
Rekli ste, da premier vas  ni pozval k odstopu, kdaj sta se nazadnje slišala?
“No midva se vidiva vsak dan, tako , da že danes sva se slišala in videla.”

Vam je morda danes povedal, da vas še vedno stoodstotno podpira, vam je to dejal?

“Mislim. to se ne pogovarja vsak dan, kakose podpirava. Sem bil pa pri njem včeraj zjutraj in sva se o tem pogovarjala”.

Včeraj vam je povedal , da vas še podira. Pa kdo vsa potem odstavlja. Je to,  ne vem stranka Gibanje Svoboda s pomočjo oblasti ljudstva. Kdo vas odstavlja?
“Zaenkrat, da bi jaz vedel, da kdorkoli mene odstavlja, ne poznam. Torej do mene informacije in do moje ekipe niso prišle.”

COMMENTS

Wordpress (0)