“Neverjeten objem, neverjeten občutek” – Pahor v Rimu pričakal Rogliča – Na družbenih omrežjih predlogi za prepoved politikom, “da se športnikom približajo na 500 m” – TOPNEWS.si

“Neverjeten objem, neverjeten občutek” – Pahor v Rimu pričakal Rogliča – Na družbenih omrežjih predlogi za prepoved politikom, “da se športnikom približajo na 500 m”

“Neverjeten objem, neverjeten občutek” – Pahor v Rimu pričakal Rogliča – Na družbenih omrežjih predlogi za prepoved politikom, “da se športnikom približajo na 500 m”

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) jevčeraj  uradno zmagovalec 106. dirke po Italiji. Zadnjo etapo v Rimu je pred Kolosejem varno končal v času glavnine in zadržal 14 sekund naskoka pred tekmeci, potem ko je v soboto po sijajni predstavi zmagal na Svetih Višarjah in oblekel rožnato majico vodilnega.

V Rim se je odpravil nekdanji slovenski predsednik Borut Pahor, ki je sicer velik ljubitelj kolesarstva in še večji navijač Rogliča. Pahor je na twitterju objavil tudi skupno fotografijo in zapisal: “Neverjeten objem, neverjeten občutek.”

 

Primožu Rogliču sta poleg Pahorja čestitala še Dončić, Janša ter seveda mnogi drugi iz sveta športa, politike in estrade.

“Trenutno se še ne zavedam razsežnosti zmage na Giru. Zagotovo sem užival v trenutkih zmagoslavja po gorskem kronometru, a v svoji karieri sem doživel nekaj težkih trenutkov, zato se nisem upal povsem prepustiti evforiji. Najlepše je zmagati pred množico domačih navijačev, ki so še enkrat več dokazali, da so nekaj posebnega. Zelo sem užival v tem zadnjem dnevu in kolesarjenju po tem spektakularnem mestu,” je uvodoma dejal zmagovalec dirke po Italiji, ki je obenem priznal, da je ta zmaga zagotovo obliž na vse pretekle rane.

“Podpišem se pod vašo trditev. Hvaležen sem za vsako zmago, če pa je ta dosežena na eni od tritedenskih klasik, je pa še toliko slajša. Uspeh na letošnjem Giru mi pomeni ogromno, saj je prišel kot posledica številnih odrekanj, želje in volje, da se vrnem med najboljše. Menim, da sem s to zmago v določeni meri zadostil pravici glede na vse, kar sem izkusil v zadnjih treh do štirih letih,” je dodal Roglič.

COMMENTS

Wordpress (0)