(VIDEO) Minister Poklukar danes ni želel komentirati domnevne premestitve Lindava na policijsko postajo Škofja Loka – TOPNEWS.si

(VIDEO) Minister Poklukar danes ni želel komentirati domnevne premestitve Lindava na policijsko postajo Škofja Loka

(VIDEO) Minister Poklukar danes ni želel komentirati  domnevne premestitve Lindava na policijsko postajo Škofja Loka

O kadrovskih zadevah na policiji samostojno odloča vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije, se je notranji minister Boštjan Poklukar odzval na najnovejše kadrovske premestitve na policiji. Med njimi je tudi nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, ki se po poročanju medijev seli na policijsko postajo v Škofji Loki.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com se je v. d. generalnega direktorja policije Senad Jušić odločil za prve premike nekaterih zaposlenih iz vodstva policije, ki so zdaj nameščeni v Tacnu. Ti se bodo preselili na različne policijske uprave po Sloveniji, ob čemer se selitve na druge lokacije po neuradnih informacijah portala začnejo že danes.

Poleg nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ki se po informacijah 24ur.com seli v pisarno na policijski postaji Škofja Loka, se iz Tacna selijo še Igor Lamberger, ki je pod prejšnjo oblastjo nekaj časa vodil Nacionalni preiskovalni urad, kasneje pa je bil vodja službe generalnega direktorja policije. Zdaj odhaja v Nacionalni forenzični laboratorij.

Nekdanji prvi mož Policijske uprave Ljubljana, kasneje pa namestnik generalnega direktorja policije Antona Olaja, Janez Rupnik se vrača na ljubljansko policijsko upravo. Danijel Lorbek, nekdanji direktor uprave uniformirane policije pa odhaja na Policijsko upravo Maribor, je poročal portal. Po prav tako neuradnih informacijah 24ur.com v Tacnu ostaja nekdanji namestnik generalnega direktorja Olaja Danijel Žibret.

Minister Poklukar danes ni želel komentirati premestitve Lindava na policijsko postajo Škofja Loka. Kot je poudaril, je policija samostojen in avtonomen organ, kadrovske odločitve znotraj policije pa so v pristojnosti vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije, zato je to treba vprašati njega, je poudaril.

“Ko sem Lindava seznanil, da iščem novega generalnega direktorja policije, sem se mu zahvalil za njegovo delo. Povedal se mu, da verjamem, da bo še naprej ostal profesionalec znotraj policije, in verjamem, da tudi bo,” je ob robu seje DZ danes poudaril Poklukar.

Na poročanje medijev v zvezi s kadrovskimi premestitvami znotraj policije se je na seji DZ odzval tudi poslanec SDS Žan Mahnič. Kot je izpostavil, še nobena vlada ni tako degradirala nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije, kot se je to zgodilo v času aktualne vlade. Ob tem se Mahnič sprašuje, ali je to morda posledica dejstva, da Lindav ni želel pomesti pod preprogo preiskave, ki naj bi zoper Gen-I potekala na tožilstvu in policiji. Mahnič je ob tem spomnil še, da je aktualna vlada že drugič v svojem mandatu zamenjala vodstvo policije.

V konkretnih primerih nekdanjih vodilnih na policiji ne gre za premestitve, pa so danes za STA odzvali na Generalni policijski upravi.

Po njihovih navedbah vsi omenjeni z izjemo nekdanjega prvega moža direktorata za policijo in druge varnostne naloge na notranjem ministrstvu Slavka Koroša ostajajo zaposleni na istih delovnih mestih v vodstvu policije, so pa zaradi prostorske problematike, s katero se že dalj časa srečujejo na Litostrojski 54, sprejeli odločitev, da se jim omogočijo ustrezni delovni prostori na območju policijskih uprav, kjer imajo bivališče.

“Odločitev o kraju opravljanja dela je bila prepuščena slehernemu posamezniku in je ni sprejelo vodstvo policije. Takoj, ko bodo prostorske zmogljivosti na Litostrojski cesti 54 to omogočale, se bodo uredili prostori za uslužbence policije na sedežu delodajalca,” so zapisali v pojasnilu.

Izjema je Koroš, ki ni zaposlen v vodstvu policije in je bila njegova odločitev za opravljanje dela na določenem kraju dogovorjena z direktorjem uprave kriminalistične policije, so tudi pojasnili. Po pisanju portala 24ur.com se je Koroš po razrešitvi s funkcije na MNZ vrnil v vodstvo uprave kriminalistične policije, ob čemer portal navaja tudi, da se je prav danes prvič vrnil na delo v nekdanjo pisarno v Slovenj Gradcu.

Na generalni policijski upravi izpostavljajo še, da bodo zaposleni v vodstvu policije tudi na novih lokacijah opravljali enake naloge v vodstvu policije. “Te bodo povezane s strateškim in strokovnim delom policije na področjih, kot so nasilje v družini in prepoved približevanja, prenova resolucije o kriminaliteti, organizacija in kadri po vstopu Hrvaške v schengen in podobno,” so med drugim zapisali v odgovoru za medije.

 

COMMENTS

Wordpress (0)