“Če se komu od vas ne izide … pridite mimo mene, bomo sigurno našlil službo tudi za vas” – Robert Golob spet spravil v šok Janševe, tudi z napovedjo vlaganja v zagon vesoljske industrije – TOPNEWS.si

“Če se komu od vas ne izide … pridite mimo mene, bomo sigurno našlil službo tudi za vas” – Robert Golob spet spravil v šok Janševe, tudi z napovedjo vlaganja v zagon vesoljske industrije

“Če se komu od vas ne izide … pridite mimo mene, bomo sigurno našlil službo tudi za vas” – Robert Golob spet spravil v šok Janševe, tudi z napovedjo vlaganja  v zagon vesoljske industrije

Gospodarstvo je motor, ki bo Evropo in Slovenijo peljal naprej, je ob podelitvi nagrad Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke poudaril predsednik vlade Robert Golob. Ob tem je napovedal, da bodo v prihodnjih tednih naredili pomembne premike v zakonodaji na področju pridobivanj dovoljenj za delo v Sloveniji.

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v Cankarjevem domu nocoj že 55. zapored podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Osrednja tema letošnje prireditve je bila odličnost.

https://twitter.com/vladaRS/status/1633188229603115011

Ravno odličnost je eden od razlogov, zakaj se lansko leto v Sloveniji nismo ustrašili težav v dobavnih verigah, oskrbi z energenti in visoki rasti cen. Odličnost pa se nikoli ne konča v lastni državi, temveč se meri na globalni ravni, je bil na slovesnosti v Cankarjevem domu v Ljubljani jasen Golob.

Eden ključnih problemov trenutno v gospodarstvu je pomanjkanje kadrov in po Golobovi oceni je prav bitka za kadre tista, ki bo odločala, katera država v Evropi bo na koncu globalno konkurenčna in katera bo začela zaostajati. Ob tem je napovedal, da bodo na vladi v prihodnjih tednih naredili pomembne premike v zakonodaji. “Naloga te vlade je, da bistveno olajša postopke za pridobitev dovoljenja za delo v Sloveniji. In predvsem za tiste, ki so že pri nas, da jim olajšamo odločitev, da pri nas tudi ostanejo,” je napovedal Golob.

Kot je še napovedal, se Slovenija zdaj podaja v največji investicijski cikel v svoji zgodovini. Gospodarstvo je tisto, ki lahko prinese blaginjo družbi in zato so te več stomilijonske investicije, o katerih bo več mogoče slišati v prihodnjih tednih, tisto, kar predsednika vlade navdaja z velikim optimizmom.

“Vsem vam ne samo nagrajencem, njim posebej, obilo poslovnih uspehov in če se komu od vas ne izide in mu bo res hudo se spomnite na nas, pridite mimo mene. V javni upravi nam krvavo primanjkuje ljudi, ki imajo izkušnje iz gospodarstva, bomo sigurno najdi službo tudi za vas,” je na koncu dejal Robert Golob, kar je vsaj na družbenih omrežjih spravilo v šok Janševe.

https://twitter.com/EdvardKadic/status/1633173777356935168

Odličnost v poslovnem svetu ima danes predvsem drugačen pomen kot pred nekaj desetletji, je izpostavil predsednik GZS Tibor Šimonk. Takrat je veljalo, da je odlično podjetje tisto, ki je beležilo dobre poslovne rezultate. “Danes pa je odlično tisto podjetje, ki poleg poslovne uspešnosti skrbi za dobrobit svojih zaposlenih, okolje, v katerem deluje, je družbeno odgovorno, trajnostno naravnano in nenehno teži k napredku, inovacijam in razvoju,” je dejal.

Za odličnim podjetjem stoji odlični vodja, ta pa je po prepričanju Šimonke tisti, ki vodi z zgledom in se zaveda, da se lahko odlične poslovne rezultate doseže samo s pomočjo sodelavcev.

Država je edina, ki po besedah Šimonke lahko in mora pomagati, da se ustvarijo pogoji, da bodo podjetja uspešna na svojem področju in globalno konkurenčna. Če bo slovensko gospodarstvo odlično, bo celotna slovenska družba ekonomsko in socialno bogatejša, je pojasnil.

Letošnji nagrajenci so direktorji družb ZZI Igor Zorko, Q Techna Andrej Lešnjak, GIC Gradnje Ivan Cajzek, KO-SI Primož Mlačnik in L-Tek Radko Luzar.

Ključ za uspeh je bil po besedah Luzarja v tem, da so vsa ta leta dobiček vlagali nazaj v podjetje. Pri tem se je držal filozofije, da iz podjetja ne smeš jemati dobička, dokler to ni staro 18 let, podobno kot je treba vlagati v razvoj otroka.

Mlačnik je pojasnil, da sta za uspešen razvoj podjetja poleg dobrega spanca potrebna pošten odnos do samega sebe, sodelavcev in družine ter nenehno vlaganje energije v podjetje. Da je treba vlagati v lasten razvoj, je ocenil tudi Lešnjak. Brez tega ni rasti in če ne rasteš, propadeš, je prepričan.

Cajzek pa je izpostavil pomen dobrih odnosov v podjetju, če se želi, da je to uspešno. Kako zelo pomembna je ekipa, je poudaril tudi Zorko, ki uspešno poslovno pot pripisuje odlični ekipi, ki jo poleg njega sestavljajo še njegova brata in sestra.

Nagrade, ki so najstarejšo tovrstno priznanje v Sloveniji, so po navedbah GZS namenjene gospodarstvenikom, ki trajnostno ustvarjajo presežke – imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. Vključno z letošnjimi nagrajenci je nagrado GZS doslej prejelo 360 gospodarstvenikov in 30 gospodarstvenic.

COMMENTS

Wordpress (0)