Vse je jasno – Janez Janša v knjigi “Forum Sao Paulo in kulturna vojna”, “našel odgovore na vprašanje , kje je “Forum 21 Milana Kučan dobil ime” in zakaj desnica pri nas izgublja na volitvah – TOPNEWS.si

Vse je jasno – Janez Janša v knjigi “Forum Sao Paulo in kulturna vojna”, “našel odgovore na vprašanje , kje je “Forum 21 Milana Kučan dobil ime” in zakaj desnica pri nas izgublja na volitvah

Vse je jasno – Janez Janša v knjigi “Forum Sao Paulo in kulturna vojna”, “našel odgovore na vprašanje , kje je “Forum 21 Milana Kučan dobil ime” in zakaj desnica pri nas  izgublja na volitvah

Včeraj dopoldne je najprej v Gorici, popoldne pa v Ljubljani v prostorih Nove24TV, potekala predstavitev knjige Forum Sao Paulo in kulturna vojna.  Spremno besedo je napisal predsednik SDS Janez Janša . “Vljudno vabljeni k predstavitvam in branju knjige. V njej boste našli odgovore na številna vprašanja, ki se človeku, ki misli s svojo glavo, postavljajo ob soočanju z nerazumljivimi in nelogičnimi dogajanji doma in po svetu,” je  na Twitterju zapisal Janez Janša.  Jaša je v knjigi, ki sicer v osrednjih medijih ni naletela na pretirano zanimanje,  našel odgovore na vprašanja “kdo uničuje našo civilizacijo” in za “nedokončano tranzicijo v demokratično družbo v Sloveniji” ter tudi za  poraze, oziroma “rezultate volitev ” v Sloveniji.

 

Janez Janša v spremni besedi zapisal : “Zaradi nedokončane tranzicije v demokratično družbo kulturnemu marksizmu v Sloveniji ni bilo treba opraviti dolgega pohoda skozi institucije, da bi zavzel medije, šolstvo, sodstvo, kulturne ustanove ipd. Celotno omrežje nekdanje tajne politične policije je ostalo nedotaknjeno tako kot v Ruski federaciji. Vladimir Putin se je v Ruski federaciji pri utrditvi svoje oblasti zato lahko trdno naslonil na omrežje KGB. Še trdneje se je na neokrnjeno in nelustrirano omrežje nekdanje sebi podrejene tajne politične policije SDV v Sloveniji naslonil Milan Kučan s svojim Forumom 21 oziroma z vzporednim mehanizmom”.

“Ko je leta 2004 v Sloveniji nastal Forum 21, smo se nekateri spraševali, od kod je prišlo to ime. Verjetno so se ustanovitelji tega foruma zgledovali po forumu iz Sao Paula, saj so bile debate, ki jih je vodil Forum 21, zelo podobne tistim iz Latinske Amerike,” je na predstavitvi knjige Forum Sao Paulo in kulturna vojna pripovedoval nekdanji premier Janez Janša.

Janša je na predstavitvi dejal, da je v knjigi zapisano, da je Sao Paulo Forum posegel tudi v evropsko politiko ter da so nekatere stranke neposredno financirali. To ne velja le za Podemos. V Sloveniji imamo stranko Levica. Nekateri ustanovitelji stranke so bili celo zaposleni na venezuelski ambasadi, je povedal. “Slovenija žal ni neka svetla točka na zemljevidu, ponekod je celo zelo temna. Ko smo spremljali voščila multinacionalk, so v sosednjih državah voščili vesel Božič, v Sloveniji pa so ista podjetja voščila vesele praznike. Tako namerno izpuščajo določene besede,” je še opomnil Janša. Povedal je tudi, da je v knjižnicah še možno najti knjige iz 50. let, kako zgraditi socializem. “Napisali so, kako je treba ljudi izvabiti s kmetij v kolhoze, iz hiš v stanovanja. Niso se kar tako gradili bloki s stanovanji, velikimi 60 kvadratov in televizorjem. Danes so tu vidni volilni rezultati.”

“Naši otroci so napadeni. To je nova oblika vojskovanja. Napad ni usmerjen proti njihovim telesom, temveč proti njihovim dušam. Na desetine mehanizmov se uporablja za manipuliranje z mislimi mladih ljudi, da bi jim preprečili razlikovanje med dobrim in zlim. Gre za izkrivljanje vrednot in načel, da bi napadli resnico, ljubezen, družino in najbolj intimna prepričanja. Avtor pojasnjuje, kdo vodi to vojno in zakaj to počne. Najdragocenejši pa so njegovi predlogi, kako se pred to novo vrsto požara ubraniti. Alejandro Peña Esclusa je strokovnjak za forum v Sao Paulu in je napisal že več knjig na to temo, tokrat pa nam predstavlja doslej neznani vidik. Vendar njegov pogled ni pogled akademika, temveč borca, ki to organizacijo obsoja že petindvajset let,” je ob izidu knjige zapisal Carlos Sierra Galindo, predsednik zveze Verdad Colombia.

COMMENTS

Wordpress (0)