Volilna udeležba na šesto volilno nedeljo 42 odstotna – Na volišča v posameznih občinah prišlo od 25 do 70 odstotkov volivcev – TOPNEWS.si

Volilna udeležba na šesto volilno nedeljo 42 odstotna – Na volišča v posameznih občinah prišlo od 25 do 70 odstotkov volivcev

Volilna udeležba na šesto volilno nedeljo 42 odstotna – Na volišča v posameznih občinah prišlo od 25 do 70 odstotkov volivcev

Tokratni drugi krog županskih volitev je na ravni države zaznamovala rekordno nizka volilna udeležba, se je pa ta precej razlikovala med posameznimi občinami. Ponekod je glasovalo več kot 70 odstotkov volivcev, drugje jih je na volišča prišla le četrtina. Med mestnimi občinami po nizki volilni udeležbi izstopa Kranj, po višji pa Celje.

Nedeljskega rugega kroga lokalnih volitev se je po zadnjih, sicer še delnih in neuradnih podatkih, v 47 slovenskih občinah udeležilo 42 odstotkov volilnih upravičencev. To je manj kot v prvem krogu pred dvema tednoma, ko jih je na volišča prišlo 47,6 odstotka.

Rekordno udeležbo so sicer danes zabeležili v občini Veržej, kjer je na volišča prišlo 72,5 odstotka tamkajšnjih volivcev, udeležba pa je bila še nekoliko višja kot v prvem krogu. Tudi v Središču ob Dravi je na volišča prišlo več volivcev kot v prvem krogu, in sicer dobrih 70 odstotkov.

Po drugi strani je najmanj volivcev na volišča prišlo na Jesenicah, le četrtina, kar je celo deset odstotnih točk manj kot v prvem krogu.

Po nizki volilni udeležbi izstopa tudi Mestna občina Kranj, saj je tam glasovalo le nekaj manj kot 29 odstotkov volivcev, medtem ko jih je v prvem krogu na volišča prišlo več kot 42 odstotkov.

Najvišjo udeležbo med mestnimi občinami pa so zabeležili v Celju, kjer je na volišča prišlo dobrih 43 odstotkov tamkajšnjih volivcev, to je nekaj več kot v prvem krogu.

COMMENTS

Wordpress (0)