Orban in Golob na kosilu v mariborskem Rožmarinu, sicer v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki je dobil nepričakovano darilo, podporo NSi – TOPNEWS.si

Orban in Golob na kosilu v mariborskem Rožmarinu, sicer v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki je dobil nepričakovano darilo, podporo NSi

Orban in Golob na kosilu v mariborskem Rožmarinu, sicer v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki je dobil nepričakovano darilo, podporo NSi

 

Pred slovesnostjo ob začetku rednega obratovanja daljnovoda Cirkovce-Pince sta se predsednika slovenske in madžarske vlade Robert Golob in Viktor Orban danes opoldne sešla na delovnem kosilu v Mariboru. Ob prihodu  sicer nista dajala izjav.

Premierja obeh držav sta se v Mariboru sestala na kosilu v restavraciji Rožmarin, ki je v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki pa ga sicer v družbi obeh predstavnikov vlad ni bilo zaslediti poroča portal Maribor24.si.

Je pa Arsenovič popoldne  dobil  presenetljivo darilo.  V NSi so se odločili, da v drugem krogu lokalnih volitev v drugem največjem slovenskem mestu podprejo Sašo Arsenoviča. S tem so stopili na stran Gibanja Svoboda, ki so podporo prav tako izrekli temu kandidatu.

“NSi podprla Saša Arsenoviča za župana Mestne občine Maribor

Spoštovani predstavniki medijev,

v nadaljevanju vam pošiljamo izjavo za javnost ob podpori NSi kandidatu za župana v Mestni občini Maribor:

Izvršilni odbor NSi je na predlog Mestnega odbora NSi Maribor podprl Saša Arsenoviča za župana Mestne občine Maribor. »Z županom in njegovo listo smo v mestnem svetu sodelovali že v preteklem mandatu. Realizirali smo mnogo odličnih projektov, kar nekaj pa jih je s strani NSi še načrtovanih in jih želimo uspešno izpeljati v naslednjih štirih letih,« je ob izrečeni podpori dejal predsednik MO NSi Maribor mag. Bernard Memon.

Lep pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi NSi”

Krščanski demokrati tako stojijo za sedanjim mariborskim županom Sašo Arsenovičem. Kot so pojasnili, so se za ta korak odločili, ker so z Arsenovičem dobro sodelovali že v preteklem mandatu.

Največja opozicijska stranka SDS je medtem v drugem največjem slovenskem mestu podprla nekdanjega župana Franca Kanglerja. Slednji je v odzivu zapisal, da ga odločitev NSi ne preseneča ter da pričakuje rekonstrukcijo vlade, ki bo brez Socialnih demokratov in Levice.

COMMENTS

Wordpress (0)