(VIDEO) Javnost končno dobila sliko novega direktorja SOVE Joška Kadivnika, ki je pred sejo SNAV-a dal tudi prvo izjavo za medije – TOPNEWS.si

(VIDEO) Javnost končno dobila sliko novega direktorja SOVE Joška Kadivnika, ki je pred sejo SNAV-a dal tudi prvo izjavo za medije

(VIDEO) Javnost končno dobila sliko novega direktorja SOVE Joška Kadivnika, ki je pred sejo SNAV-a dal tudi prvo izjavo za medije

Vlada Roberta Goloba je Joška Kadivnika nedavno imenovala za direktorja Sove s polnimi pooblastili. Kadivnik je vršilec dolžnosti postal junija letos, potem ko je vlada na svoji prvi seji razrešila njegovega predhodnika Janeza Stuška. Kadivnik je bil za direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije imenovan za obdobje pet let.

Kadivnika je sicer na mesto v. d. direktorja Sove vlada po razrešitvi njegovega predhodnika Janeza Stuška imenovala na ustanovni seji 1. junija. Jožko Kadivnik pa je danes prišel tudi na sejo Sveta za nacionalno varnost in ob tem dal tudi kratko izjavo za medije. Na vprašanje s kakšnimi nasveti prihaja na sejo SNAV-a je Kadivnik dejal; “Seja sveta za nacionalno varnost je zaprta za javnost. Po seji SNAV-a govori izključno predsednik Sveta za nacionalno varnost predsednik vlade gospod doktor Robert Golob. Hvala “.

Na spletni strani agencije Sova so ob imenovanju zapisali, da je Kadivnik vso svojo poklicno pot služboval v varnostnih strukturah, večinoma v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova), kjer je od leta 2001 opravljal delo na različnih vodstvenih položajih. Pred imenovanjem za vršilca dolžnosti direktorja Sove je bil dve leti namestnik direktorja agencije. Na Sovi se je zaposlil leta 1988.

Kadivnik poleg tega opravlja tudi naloge nacionalnega koordinatorja za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma. Na položaj je bil imenovan pred mesecem dni.

“V agenciji se je ukvarjal predvsem z operativnim področjem dela in je strokovnjak za protiobveščevalne naloge in druge varnostne vsebine. Intenzivno je sodeloval v različnih oblikah mednarodnega sodelovanja agencije na bilateralni in multilateralni ravni,” še piše v njegovem življenjepisu.

Kadivnik je končal Kadetsko šolo za miličnike in se vpisal na takratno Višjo šolo za notranje zadeve. Leta 1997 pa je diplomiral na pravni fakulteti.

 

COMMENTS

Wordpress (0)