“Izjava za javnost o politiki sovražnosti in majavem stolčku” – Ljudmila Novak pojasnila svoj “namig” Janezu Janši – TOPNEWS.si

“Izjava za javnost o politiki sovražnosti in majavem stolčku” – Ljudmila Novak pojasnila svoj “namig” Janezu Janši

“Izjava za javnost o politiki sovražnosti in majavem stolčku” – Ljudmila Novak pojasnila svoj “namig” Janezu  Janši

“Moje osnovno načelo političnega delovanja je vedno izhajalo iz skrbi do sočloveka, četudi je to v določenih trenutkih lahko škodilo mojemu ugledu in podobi. Tako v politični stranki kot tudi v polju javnosti. Kljub temu od tega nikoli nisem in nikoli ne bom odstopala. Ker funkcije pridejo in gredo, a naša dejanja so tista, ki nas zaznamujejo,” je Novakova med drugim zapisala na svoji spletni strani, kjer pojasnila svoj tvit : ” Janez, namig. Ob očitnem majanju tvojega stolčka vstani in pojdi”.

“Kot politiku mi je vselej težko pojasnjevati moja načela in vrednote, pa naj si bo to predstavnikom medijem ali pa nekemu gospodu v trgovini, katerega glas na volišču predstavlja najmočnejše orožje demokracije. Z leti sem začela razumeti, da bo nad mano, ker sem se odločila za politično življenje, vselej lebdel oblak dvoma v iskrenost mojega delovanja. A pri tem sem tudi spoznala, da je izključno na meni kot politiku, ali bodo ljudje verjeli v mojo dobronamernost ali ne.

Temelj, da mi ljudje verjamejo, pa se skriva v tem, da moram za svojimi izrečenimi besedami stati. Tudi za ceno funkcije in položaja. Beseda v politiki je namreč sveta.

Novi Sloveniji – krščanskim demokratom (NSi) je vedno škodilo, ko smo bili prizanesljivi do škodoželjnih napak nekoga drugega. Še posebej pa nas je uničevalo, ko smo tolerirali sovražnost in mračnost, laži in manipulacije, predvsem pa blatenje človekovega dostojanstva.

Vse, kar sem si želela kot predsednica stranke in kar si še danes želim kot evropska poslanka te iste stranke, je NSi kot samostojna, suverena in pokončna politična sila, ki ne bi bila preračunljiva v svojih dejanjih, temveč bi sledila svojim vrednotam in srcu naroda, ki mu želi vladati.

Nič ni hujšega v življenju kot to, da človek ne more razviti svojega potenciala zaradi ustrahovanja in groženj nekoga drugega. Zato sem že leta 2016 kot predsednica NSi jasno povedala, da si z nekom, ki ustrahuje, grozi in podpihuje sovraštvo, nikoli več ne želim vladati. Včerajšnjo soglasno odločitev izvršilnega odbora stranke NSi tako pozdravljam.

V demokraciji imajo ljudje vedno prav. In ljudje so letos na demokratični način s svojim glasom na volitvah jasno spregovorili.

Človeštvo, z njim pa tudi slovenski narod in moja domovina, se bo v prihodnosti moralo spopasti z izjemnimi podnebnimi in geostrateškimi izzivi. To zaznavam tudi kot poslanka Evropskega parlamenta.

Razdeljeni in ujeti v preteklosti travm nam takšnih izzivov prihodnosti ne bo uspelo premagati. Posledično nam grozi izguba naše identitete in ugasnitev ognja slovenskega upanja po demokratični, svobodni in napredni samostojni državi.

Nastradali pa ne bomo mi, ampak naši potomci.

Zato, Janez, namig. Ob očitnem majanju tvojega stolčka vstani in pojdi”.

Slovenija ti bo iskreno hvaležna.

COMMENTS

Wordpress (0)