(VIDEO) Seoul Halloween: Število smrtnih žrtev stampeda v Seulu naraslo na preko 150 – TOPNEWS.si

(VIDEO) Seoul Halloween: Število smrtnih žrtev stampeda v Seulu naraslo na preko 150

(VIDEO)  Seoul Halloween: Število smrtnih žrtev stampeda v Seulu naraslo na preko 150

Število žrtev stampeda v veliki gneči na festivalu ob noči čarovnic v središču Seula je po navedbah reševalcev naraslo na 146, še okoli 150 pa je ranjenih. Ob začetku festivala, prvega po omejitvah pandemije covida-19, se je v ozkih ulicah zabaviščne četrti Itaewon nagnetlo na tisoče ljudi, številne so poteptali do smrti.

Najprej so poročali o zdravstvenih težavah več ljudi, ko je velikanska množica preplavila območje, nato o 59 mrtvih, pozneje je število smrtnih žrtev naraslo na 120, zdaj je po poročanju tujih tiskovnih agencij že blizu 150. Število žrtev pa bo zelo verjetno še naraslo.

Do stampeda je prišlo v četrti južnokorejske prestolnice, kjer običajno pripravljajo vsakoletni festival pred nočjo čarovnic. Letos se je na tem razmeroma majhnem območju milijonskega velemesta nagnetlo na tisoče ljudi. Po nekaterih ocenah celo več kot 100.000, poroča britanski BBC.

Ni še jasno, kako je lahko prišlo do tega dogodka. Južnokorejski predsednik Yoon Suk-yeol je sklical izredno zasedanje vlade in odredil napotitev vseh razpoložljivih reševalcev na območje.

Med žrtvami naj bi bilo predvsem veliko mladih, ki so se prišli na festival zabavat po dolgem obdobju strogih omejitev, še poroča BBC.

COMMENTS

Wordpress (0)