Obsojam napad na Grimsa. Se pa čudim, da Grims ni dobil batin”- Jonasa Žnidaršiča čudi, “da se je našel en človek, ki se je upal spravit nad poslanca Grims in se čudi, da ni dobil batin”  – TOPNEWS.si

Obsojam napad na Grimsa. Se pa čudim, da Grims ni dobil batin”- Jonasa Žnidaršiča čudi, “da se je našel en človek, ki se je upal spravit nad poslanca Grims in se čudi, da ni dobil batin” 

Obsojam napad na Grimsa. Se pa čudim, da Grims ni dobil batin”- Jonasa Žnidaršiča čudi, “da se je našel en človek, ki se je upal spravit nad poslanca Grims in se čudi, da ni dobil batin” 

Napad na poslanca Branka Grimsa je obsodil celotni politični vrh. Predsednik države Borut Pahor, premier Robert Golob, podpor in solidarnost  so mu izrekli tudi številni kolegi poslanci: Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič  pa je v luči dogodkov minulih dni državljane pozivala k spoštovanju, medsebojnemu razumevanju in prijaznosti. V zapisu na spletnih straneh Gibanja Svoboda je zapisala, da jo prizadene vsak javni verbalni in fizični napad na kogarkoli, enako kot tudi javnosti skrito nasilje.

Urška Klakočar Zupančič je je v osebnem zapisu” Poženimo val spoštovanja” med drugim zapisla:   “Živimo v časih, ki niso prijazni do nikogar od nas in prav zato vas pozivam, da strnemo vrste na poti do spoštljivega dialoga. Dnevne obveznosti nas bremenijo, informacije o aktualnih dogodkih prav tako. V življenju, ki vedno ne kaže svetle strani, velikokrat želimo biti slišani takoj in lastne stiske prenesti v javnost, z željo takojšnjega odziva. Razumem, da ni vedno lahko in razumem, da kratek zapis mejne vsebine hitreje vzvalovi razpravo. Kot narod smo znali in znamo drugače. Noben nepremišljen zapis na socialnih omrežjih, ne more preglasiti tega, kar v resnici smo.

Smo srčni in topli ljudje. Smo empatični, kar dnevno dokazujemo, ko je potrebna pomoč našim sodržavljankam in sodržavljanom. Znamo strniti vrste in znamo sobivati brez delitev. Živimo v nedeljivem okolju, ki se imenuje Republika Slovenija.
Smo ponosen in pokončen narod, ki smo skozi burno zgodovino že neštetokrat dokazali, da znamo in zmoremo. Verjamem, da nam bo uspelo tudi tokrat.

Prizadene me vsak javni verbalni in fizični napad na kogarkoli od nas. Tako kot javnosti skrito nasilje.

Zato vas pozivam, spoštovane sodržavljanke in spoštovani sodržavljani, da poženemo val spoštovanja, medsebojnega razumevanja in medsebojne prijaznosti. Sama to počnem vsak dan in bom to neumorno počela dan za dnem. Jasna politika, z občutkom!

Je pa družbena omrežja vznemirila izjava poslanca Jonasa Žndaršiča: “Avtomatično obsojam vsako nasilje in obsojam tudi ta napad. Se pa čudim, da se je našel en človek , ki se je upal spravit nad poslanca Grims in se čudim , da  ni dobil batin.”

Žrtve pa niso samo politiki in aktivisti ampak tudi plakati. Največja vladna stranka Gibanje Svoboda je  tako na Policijo podalo prijavo zaradi uničevanja obcestnih plakatov, s katerimi nagovarjajo volivce pred novembrskimi lokalnimi volitvami. Kot so sporočili iz stranke, je samo v Novi Gorici popolnoma uničenih šest od devetih plakatov Gibanja Svobode, na katerih je obraz premierja in predsednika stranke Roberta Goloba.

“V stranki ocenjujemo, da so takšna dejanja v nasprotju s kulturo dialoga in znak nadaljevanja sovražnosti, ki se razširja v vseh porah slovenske družbe,” so zapisali. Po Zakonu o volilni in referendumski kampanji je uničevanje plakatov organizatorjev volilne kampanje prepovedano, so še spomnili.

COMMENTS

Wordpress (0)