Rusija, po napadu z tovornjakom bombo, ponovno vzpostavila promet čez most na Krim – – TOPNEWS.si

Rusija, po napadu z tovornjakom bombo, ponovno vzpostavila promet čez most na Krim –

Rusija, po napadu z tovornjakom bombo, ponovno vzpostavila promet čez most na Krim –

Rusija je ponovno vzpostavila tako cestni kot železniški promet čez most na Krim, čeprav je bil danes v močni eksploziji poškodovan. Cestni promet teče po enem vozišču, saj je del drugega vozišča padel v morje, preko železniškega mostu pa sta že peljala dva vlaka, je sporočila družba, ki upravlja z železniškim prometom med Rusijo in Krimom.

https://twitter.com/Partisangirl/status/1578640308413222913

Posnetki prikazujejo porušene cestne odseke in goreče vagone. Vnelo se je namreč sedem vagonov, ki so prevažali gorivo. Šlo naj bi za napad s tovornjakom bombo, so sporočili iz Moskve. Še nihče sicer ni potrdil, da je šlo za vojaški napad. Del cestišča je padel v morje, most je delno porušen. Zaradi uničene cestne infrastrukture so se vile dolge kolone pred trajektnim pristaniščem, do konca dneva pa je Rusija ponovno vzpostavila tako cestni kot železniški promet čez 19 kilometrov dolg most.

 

En vlak je iz Krima odpeljal proti Sankt Peterburgu, drugi pa proti Moskvi, so po poročanju francoskih tiskovnih agencij sporočili iz družbe.

Pred tem so obnovili tudi cestni promet, ki pa poteka samo po enem vozišču. Po eksploziji je bil del drugega vozišča uničen in je padel v morje.

Medtem je na železniškem mostu, ki teče zraven, zagorel vlak z gorivom, kar je prav tako poškodovalo most. A očitno ne dovolj, da bi ustavili promet po njem.

V eksploziji so bili sicer po dosedanjih podatkih ruskih preiskovalcev ubiti trije ljudje. Šlo naj bi za potnike v avtomobilu, ki so bili na cesti, ko je tovornjak eksplodiral.

Most na Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014, je sicer strateško pomemben za oskrbo ruskih vojakov, ki se borijo na jugu Ukrajine. Za Ukrajino pa je eden simbolov ruske agresije.

V Kijevu so že večkrat napovedali, da bodo ruske napadalce pregnali s celotnega ukrajinskega ozemlja, tudi s Krima. Na območju Kerča, kjer pride most na Krim, je tudi že prišlo do več napadov z droni.

Rusija je na drugi strani že večkrat zagrozila s hudimi posledicami, če bi si Ukrajina drznila napasti most.

COMMENTS

Wordpress (0)