(VIDEO) “Če ne veste, katera kandidatka je odvisna od njega (tranzicijskega kapitala op.av.), potem ne veste nič o politiki” – Milan Brglez zagotavlja, da bo šel do “daske” in da bo “na džone odgovoril z džoni.” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Če ne veste, katera kandidatka je odvisna od njega (tranzicijskega kapitala op.av.), potem ne veste nič o politiki” – Milan Brglez zagotavlja, da bo šel do “daske” in da bo “na džone odgovoril z džoni.”

(VIDEO) “Če ne veste, katera kandidatka je odvisna od njega (tranzicijskega kapitala op.av.), potem ne veste nič o politiki” – Milan Brglez zagotavlja, da bo šel do “daske” in da bo “na džone odgovoril z džoni.”

Kandidat za predsednika republike Milan Brglez, ki ga poleg stranke SD podpira še Gibanje Svoboda, je na volilnem kongresu SD nagovoril delegate stranke. Ob tem je poudaril, da po predsedniških volitvah ne bo pozabil “čigav je” in da ne namerava delati sramote državi, Slovencem ali tistim, ki so ga podprli.

Brglez je pojasnil, da se je za poznejši vstop v bitko za mesto predsednika republike odločil, ker je povezovanje različnih polov v Sloveniji izjemno zahtevno in je čakal na primerne politične pogoje. Sam si je želel podporo celotne koalicije, ne le Socialnih demokratov, je priznal.

Delegate, ki se udeležujejo 14. kongresa SD, je prosil za pomoč pri kampanji, da bi nadoknadili časovni zaostanek zaradi poznejšega vstopa v volilno tekmo.

V svoji karieri se je naučil, kako se najprej povezati levi politični pol, nato sredino, naposled pa se povezovati tudi s “tistimi pametnimi konservativci, s katerimi se da pogovarjati”, je dejal. Pri tem je spomnil na svojo izkušnjo predsednika DZ, kjer je to na nekaterih področjih že počel.

V svojem govoru je med drugim nekaj ostrih besed namenil sokandidatki Nataši Pirc Musar, saj je poudaril, da je neodvisen od tranzicijskega kapitala, kar je eden od očitkov kandidatki Pirc Musar. “Nisem mislil nobenega napadati, ampak ko me pa nekdo začne napadi, pa seveda vrnem (…)” je medijem pojasnil po govoru. Po njegovih besedah mu je Pirc Musar očitala, da se v evropskem prostoru ni dovolj oglašal.

Njegov volilni program temelji na njegovih dosedanjih političnih izkušnjah, ki jih bo skušal uporabiti za povezovanje političnih strani, je pojasnil. Obljublja, da se bo ob kršitvah ustavnega reda vedno oglasil: “Ni ga takega, ki ga ne bom zaustavil, ne glede ali se piše Janša, Golob ali Fajon, mi je čisto vseeno.”

Iz svojega programa je izpostavil tudi prizadevanje za solidarnost med generacijami in spoloma, ki je pogoj svobode in enakosti. Trenutna vlada je po njegovem mnenju najbolj socialno demokratska v zgodovini Slovenije, prav tako koalicijska pogodba med strankami v vladi. “Pa ni vrag, da ne bi iz tega znali narediti največ, kar je mogoče,” je poudaril.

Od koalicije sicer pričakuje, da bo predsedniku republike omogočila vlaganje ustavnih presoj.

COMMENTS

Wordpress (0)