“Nisem imela stikov z Robertom Golobom” – Dominika Švarc Pipan se na Facebooku vprašuje: “Do kod se bo šlo, da bi se z lansiranjem laži umazalo moje ime in ugled? In to nekateri iz lastne stranke” – TOPNEWS.si

“Nisem imela stikov z Robertom Golobom” – Dominika Švarc Pipan se na Facebooku vprašuje: “Do kod se bo šlo, da bi se z lansiranjem laži umazalo moje ime in ugled? In to nekateri iz lastne stranke”

“Nisem imela stikov z Robertom Golobom” – Dominika Švarc Pipan se na Facebooku vprašuje: “Do kod se bo šlo, da bi se z lansiranjem laži umazalo moje ime in ugled? In to nekateri iz lastne stranke”

“Zanimivo. Dr. Roberta Goloba nisem nikoli videla bližje kot na 10 metrov. Bi mi pa bilo v veliko čast in veselje spoznati ga in sodelovati,” je n družbenem omrežju Facebook zapisala Dominika Švarc Pipan, ki se jo v kombinacijah  za novo vlado pojavila kot kandidatka za ministrstvo za pravosodje.

Ker nekateri z kandidatno listo SD-ja očitno niso bili zadovoljni se je kot vse kaže znotraj SD-ja vnel hud frakcijski spopad, saj naj bi na ministrskih mestih nekateri želeli videti druga imena iz stranke SD.  Dominika Švarc Pipan, ki je od petka na dopustu je sicer zanikala informacije , d abi se mimo stranke z Robertom Golobom pogovarjala o prevzemu ministrske funkcije v vladi Roberta Goloba. Pipanova pravi , da z Golobom ni imel nobenih stikov niti ga ni srečala na več kot deset metrov.

“Do kod se bo šlo, da bi se z lansiranjem laži umazalo moje ime in ugled? In to nekateri iz lastne stranke.
Od natolcevanj, da sem delala v obrambi vojnih zločincev (kar je sicer tudi pomemben del kazenskega sodstva, a sama sem bila tožilka, to je lahko preverljivo dejstvo), pa še kaj.
Proti meni ne boste našli ene resnične afere, enega nepoštenega spodrsljaja. Vedno sem in bom imela čisto vest. Vedno bom RESNIČNO delala #drugače.
Je pa globoko žalostno, kam vodi sla po moči in to od ljudi v isti stranki, ljudi, ki bi morali biti ekipa. Ni razočaranje, ker to je del politike. Mešetarjenje in nož v hrbet znotraj lastnih vrst.
Ampak to je tisti del politike, ki ga NIKOLI ne bom sprejela in tolerirala. Ki ga moramo spremeniti za dobro države in državljanov. Kot trdno verjamem, da velja ta vrednota in ta cilj tudi za našo predsednico Tanjo Fajon, ki bo vedno imela moje polno zaupanje in podporo, in prav tako vse to velja za dr. Goloba.
Prav tako pa ne bom dopuščala, da se maže in blati moje ime. Vem od koga in vem zakaj. Poštenje, načelnost in strokovnost očitno niso vsem prioriteta”.

Švarc Pipanova se je v medijih znašla že pred volitvami, ker se ni hotela rokovati z Janezom Janšo. Kmalu zatem pa so se pojavili zapisi o domnevnem sodelovanju pri obrambi vojnega zločinca Radovana  Karađića. Pipanova pojasnjuje, da ni sodelovala pri obrambi ampak kot tožilka. Bitka za pravosodno ministrstvo bo očitno zelo velika in ni presenetljivo, da je pomembno kdo bo zasedel omenjeni resor. Čeprav Pipanova omenja, da so  pri nasprotovanju , da bi postala ministrica za pravosodje  “zabili nož v hrbet celo lastni strankarski kolegi” (pri tem se omenja protikandidat Tanje Fajon na zadnjem kongresu in poslanec SD-ja Jani Prednik) pa ima zgodba očitno širše ozadje in je povezana z  sedanjo vladajočo in bodočo največjo  opozicijsko stranko SDS Janeza Janše, ki bi si želeli drugega kandidata oziroma kandidatko iz sicer konkurenčne stranke SD. Seveda bi bil  svojevrsten paradoks, če bo Janezu Janši  preko svojih prijateljskih   uspelo v  SD-ju “izbrati” kandidata oziroma kandidatko za pravosodno ministrico, ki bi bil bolj po njegovi meri kot Dominika Švarc Pipan.

Čeprav je še včeraj sestavljanje vlade izgledalo “dolgočasno” in “rutinsko” pa dogajanje med frakcijami znotraj SD-ja vnaša  v koalicijska pogajanja novo dinamiko.

Več bo vsekakor znanega jutri, ko bo vodstvo SD-ja na čelu z Tanjo Fajon potrjevalo listo kandidatov za ministre omenjene stranke.

 

COMMENTS

Wordpress (0)