Na družbenih omrežjih in v nekaterih medijih “krajevno običajno” delovno, kot da v državi ne bi bil zapovedan volilni molk – TOPNEWS.si

Na družbenih omrežjih in v nekaterih medijih “krajevno običajno” delovno, kot da v državi ne bi bil zapovedan volilni molk

Na družbenih omrežjih in v nekaterih medijih “krajevno običajno”  delovno, kot da v državi ne bi bil zapovedan volilni molk

Na družbenih omrežij je  bilo pred današnjimi volitvami “delovna sobota”. Kot da v državi ne bi bilo volivnega molka ampak ostra predvolilvna kampanja. Tudi v dnevnih osrednjih televizij so bile vsebine, ki jih po nobenih kriterijih , ki veljajo za volivni molk ne bi smelo biti oziroma bi vsebine lahko bile objavljene v petek do polnoči, saj je vsako prikazovanje kandidatov in njihovih izjav agitiranje za  glasove.

Tudi v nekaterih predvsem spletnih medijih je bil včeraj “krajevno običajni delovni dan” tako da se postavlja vprašanje ali je sploh smiselno v državi imeti volilvni molk , če kampania traja praktično vse do konca volitev.

Zato ni presenetljivo, da je  dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je sinoči do 19. ure prejela 214 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Kot so navedli na ministrstvu, je število prejetih obvestil ob tokratnih volitvah občutno večje kot na zadnjih predčasnih volitvah v DZ leta 2018.

Inšpektorat RS za notranje zadeve je  na prejšnjih volitvah leta 2018 v obeh dneh volilnega molka prejel 191 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka (v soboto 72, v nedeljo 119 obvestil) in skupaj obravnaval 66 zadev. Izrečenih je bilo osem prekrškovnih sankcij za kršitve volilnega molka, in sicer pet glob in trije opomini.

To samo kaže na to kako prelomne so letošnje volitve in da so tisti , ki sodelujejo v volivni  kampaniji v stroške volivne kampanije že vkalkulirali  kazni za kršitev volivnega molka.

Poleg tega številni Slovenci po svetu še vedno niso prejeli svojih glasovnic za prihajajoče parlamentarne volitve. Telefoni na Državni volilni komisiji  so po pisanju  včeraj pregoreli, zaradi zaskrbljenih državljanov, ki so še vedno v negotovosti, ali bodo sploh lahko oddali svoj glas, živi v Švici in Veliki Britaniji.

 

Pošta krivdo kategorično zavrača, na DVK pa pojasnjujejo, da naj bi bila soodgovorna njihova uslužbenka, ki pa je trenutno na bolniški in je medtem očitno že dobila novo službo v Službi vlade za digitalno preobrazbo. Minister Andrijanič je 24ur.com   informacijo potrdil, a postopek naj še ne bi bil zaključen.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)