Robert Golob z Boštjanom Šeficom na ogled prizadetih območij v Baški grapi – TOPNEWS.si

Robert Golob z Boštjanom Šeficom na ogled prizadetih območij v Baški grapi

Robert Golob z Boštjanom Šeficom na ogled prizadetih območij v Baški grapi

Po petkovi ujmi, ki je postregla z veliko količino dežja, posledično pa z razlivanjem vodotokov in plazovi, si bo poškodovana območja ogledal premier Robert Golob. V družbi državnega sekretarja Boštjana Šefica, poveljnika Civilne zaščite Srečka Šestana in tolminskega župana Alena Červa si bo ogledal razmere v Baški grapi. Petkovo močno deževje je največ težav povzročilo na območju Bohinja in Železnikov ter na območju Baške grape v občini Tolmin.

Na območju Baške grape so zaradi poplavljanja praktično vseh vodotokov morali v petek evakuirati 15 prebivalcev vasi Koritnica in Klavže. Več objektov je huje poškodovanih, do Podbrda pa je bil popoldne možen dostop le z gorenjske strani ali po železnici. Voda se je sicer začela popoldne hitro umikati v struge, a so ostali aktivni plazovi.

Po podatkih prometno-informacijskega centra so bile v petek zvečer zaradi plazov, podrtih dreves in poplavljenega cestišča še zaprte ceste Železniki-Most na Soči, Laško-Šentjur, Polhov Gradec-Dobrova, Luče-Solčava, Stahovica-Kamniška Bistrica, Fara-Kot- Grgelj in Hrastnik-Zidani most.

COMMENTS

Wordpress (0)