(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki nocoj na Trgu republike “ustavljajo državni udar” -“Ne hvali srede pred petkom,” pa previdno opozarja Jelka Godec v pohvali “MSM” medijev, ker ne spremljajo protestov ob sredah  – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki nocoj na Trgu republike “ustavljajo državni udar” -“Ne hvali srede pred petkom,” pa previdno opozarja Jelka Godec v pohvali “MSM” medijev, ker ne spremljajo protestov ob sredah 

(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki nocoj na Trgu republike “ustavljajo državni udar” -“Ne hvali srede pred petkom,” pa previdno opozarja Jelka Godec v pohvali “MSM” medijev, ker ne spremljajo protestov ob sredah 

Nocoj ob 19-tih so, po sredinih protestih, na Trgu republike svoj performans napovedali petkovi kolesarski protestniki. Kot so sporočili se bodo iz Trga Republike  “podali tudi na ulično “zaščitno akcijo”. Današnji govorec na protestu bo tudi pravnik in kriminolog Dragan Petrovec.

“Vsi bi se najraje ob petkih zvečer sproščali v krogu bližnjih po napornem delovnem tednu… in čakali na aprilske redne volitve. Vendar pa vlada vsak teden s svojimi dejanji dokaže, da moramo glasno in odločno vztrajati. Država ne more čakati do 24. aprila 2021. 155 dni je natančno 155 dni preveč in vsak dan priskrbi nov dokaz katastrofalne škodljivosti te vlade!,” sov sporočilu za javnost zapisali v protestni ljudski skupščini.

Na družbenem omrežju Twitter pa smo lahko v tem tednu končno prebrali pohvalo na račun glavnih medijev, ker so ignorirali sredine proteste in o njih niso poročali. Vendar je Jelka Godec previdno zapisala: “Ne hvali srede pred petkom”.

“Ena velika hvala za rtvslo in 24ur_com ,da danes na naslovnicah ne spremljate”protesta”v živo. Kot da ga ni. Zdaj vidite, kakšno moč imate, in zdaj vidite, kako bi bilo, če bi tako postopali od marca lani. Res škoda da ste to ugotovili šele zdaj,ko nam voda že na polno teče v grlo,” je na Twitterju zapisal Mitja Gorišek.
Vendar mu je Jelka Godec previdno odgovorila : “Ne hvali srede pred petkom”.

V protestniškem gibanju so petkovi kolesarski protestniki za nocoj napovedali, da bodo tokrat vzeli v zaščito policijo. “Tudi mi priskrbeli nujno ZAŠČITNO OPREMO za policistke in policiste, kot tudi za ostale prebivalke in prebivalce v našem (upamo) skupnem boju za zaščito osnov demokracije in vladavine prava. Z zgoraj navedeno opremo bomo izvedli simbolično akcijo, ki bo tudi vizualno ponazorila trenutno situacijo v državi,” so v sporočilu za javnost, ki ga objavljamo v  integralu spodaj,  zapisali v protestni ljudski skupščini :

 

“Vsi bi se najraje ob petkih zvečer sproščali v krogu bližnjih po napornem delovnem tednu… in čakali na aprilske redne volitve. Vendar pa vlada vsak teden s svojimi dejanji dokaže, da moramo glasno in odločno vztrajati. Država ne more čakati do 24. aprila 2021. 155 dni je natančno 155 dni preveč in vsak dan priskrbi nov dokaz katastrofalne škodljivosti te vlade!,”

 

Več kot očitno je, da ta vlada še vedno ni pripravljena postaviti strokovnega reševanje epidemije pred lastne koristi in politične interese! Povsem jasno se kaže, da bo vlada v zadnjih mesecih, ki so ji še preostali, poskušala uničiti vse demokratične sisteme, si podrediti vse institucije, strankarske vojščake postaviti na vse funkcije v državi in zraven izpeljati kopico novih in novih sumljivih poslov ter razdeliti čimveč proračunskih bonbončkov svojim kolaborantom. Tukaj je potrebno še posebej omeniti manjšinska poslanca, ki sta povsem očitno v zameno za politična (in najbrž tudi drugačna) “plačila” postala povsem integralen del koalicije in zagotavljata odločilne glasove tudi pri najbolj spornih odločitvah v državnem zboru.

Zato bomo danes protestnice in protestniki zopet primorani zavzeti ulice in trge!

Vlada Janeza Janše je ta teden izvedla prvi očiten korak v smer državnega udara in si začela podrejati policijo. Skoraj 130 policistov je bilo odstavljenih iz svojih položajev in jasno je, da bodo Janez Janša, Hojs in njun lakaj Olaj na ta mesta imenovali ljudi, povsem glede na politično pripadnost. Vmešavanje politike v policijo je popolnoma nesprejemljivo, vlada Janeza Janše pa to počne že od samega začetka. Ta teden so prestopili vse meje normalnosti. Tem dejanjem jasno nasprotuje tudi celotna stroka, saj je nesprejemljivo, da ima minister proste roke pri nastavljanju kadrov v policiji, ki naj bi bila neodvisna in bi seveda po potrebi preiskovala tudi samo oblast, ko je to potrebno. Veseli smo, da so tudi sami policijski sindikati že napovedali ustavno presojo.

Gre za sprevrženo dejanje vlade. Predsednik vlade, s toliko odprtimi kazenskimi preiskavami, ki ga bremeni kopica koruptivnih poslov, ki vsakič znova brez pomislekov krši samo ustavo, bo sedaj sam izbiral vodilne kadre organov pregona! To je popolnoma nesprejemljivo v kakršnikoli demokratični ureditvi!

V času, ko se soočamo z izjemnim porastom okužb, kolapsom zdravstvenega sistema in bi morala vsaka oblast primarno reševati zdravstveno situacijo, vlada Janeza Janše zlorablja svojo oblast za nadaljevanje političnih kadrovanj in podrejanjem neodvisnih institucij.

Hkrati se namesto dodatne zdravstvene opreme, kupuje nenujna, potratna in preplačana vojaška letala. Medtem, ko nikakor ni bilo možno najti 16 milijonov za plačilo oskrbovalnega osebja v Domovih za starejše občane, brez vsakih pomislekov vlada kupi letalo za 72.milijonov evrov. Hkrati pa bo že samo letno vzdrževanje tega letala stalo več, kot so bili do sedaj celotni letni stroški ob najemu letal za obstoječe vojaške potrebe.  

Namesto, da bi že leto in pol investirali v zdravstvene kapacitete, se na veliko kupuje dodatna oprema in tehnološke igrače za vojsko in policijo. Počivalšek preko prijateljev kupuje nov službeni Audi A8, medtem pa se poziva prostovoljke in prostovoljce, da pomagajo z delom v zdravstvenih domovih in na svoja pleča prevzemajo reševanje življenj, ki jih je ta vlada s svojim politikantstvom in nesposobnostjo ogrozila.

Zato bomo danes v protestniškem gibanju tudi mi priskrbeli nujno ZAŠČITNO OPREMO za policistke in policiste, kot tudi za ostale prebivalke in prebivalce v našem (upamo) skupnem boju za zaščito osnov demokracije in vladavine prava. Z zgoraj navedeno opremo bomo izvedli simbolično akcijo, ki bo tudi vizualno ponazorila trenutno situacijo v državi.  

Ob 19h se dobimo na Trgu republike, od tam pa se bomo podali tudi na ulično “zaščitno akcijo”. Današnji govorec na protestu bo tudi pravnik in kriminolog Dragan Petrovec.

 

Se vidimo na ulicah!

 

COMMENTS

Wordpress (0)