Ši Džinping sprejel Bidnovo vabilo: Udeležil se bo vrha o podnebnih spremembah in imel pomemben govor – TOPNEWS.si

Ši Džinping sprejel Bidnovo vabilo: Udeležil se bo vrha o podnebnih spremembah in imel pomemben govor

Ši Džinping sprejel Bidnovo vabilo: Udeležil se bo vrha o podnebnih spremembah in imel pomemben govor

Kitajski predsednik Ši Džinping se je pozitivno odzval na povabilo ameriškega predsednika Joeja Bidna in se bo 22. aprila udeležil vrha o podnebnih spremembah, ki ga organizirajo ZDA, kar bo prvo srečanje voditeljev po prihodu nove ameriške administracije.

“Predsednik Ši Džinping se bo vrha udeležil prek videokonference in imel pomemben govor,” je potrdila tiskovna predstavnica kitajskega zunanjega ministrstva Hua Čunjing.

Prejšnji teden so se med obiskom ameriškega odposlanca za podnebje Johna Kerryja v Šanghaju ZDA in Kitajska dogovorili o sodelovanju pri vprašanju podnebnih sprememb.

Ob tej priložnosti sta Washington in Peking v skupni izjavi zapisala, da bosta okrepila ukrepe in sodelovanje v multilateralnih procesih, vključno s konvencijo ZN o podnebnih spremembah in Pariškim podnebnim sporazumom.

Že prej je Bela hiša sporočila, da je ameriški predsednik Joe Biden na dogodek, posvečen podnebju, ki ga namerava Washington organizirati 22. in 23. aprila v virtualni obliki, povabil 40 svetovnih voditeljev, vrh pa naj bi bil na Dan planeta Zemlje.

Vrha, ki ga organizirajo ZDA, se bodo udeležili najvišji predstavniki Kitajske, Rusije, Velike Britanije, Nemčije, Avstralije, Francije, Turčije, Indije, Italije, Španije, Mehike, Savdske Arabije, Združenih arabskih emiratov in drugih držav.

COMMENTS

Wordpress (0)