(VIDEO) “Mi smo Maribor” – Protestniki na mariborskem Trgu svobode proti maskam, testiranju in cepljenju – Slišati je bilo več teorij zarot o cepljenju kot genski terapiji ter kurjenju možganov s 5G tehnologijo  – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Mi smo Maribor” – Protestniki na mariborskem Trgu svobode proti maskam, testiranju in cepljenju – Slišati je bilo več teorij zarot o cepljenju kot genski terapiji ter kurjenju možganov s 5G tehnologijo 

(VIDEO) “Mi smo Maribor” – Protestniki na mariborskem Trgu svobode proti maskam, testiranju in cepljenju – Slišati je bilo več teorij zarot o cepljenju kot genski terapiji ter kurjenju možganov s 5G tehnologijo 

“Ali bi Bojan Ilich, Slava Klavora, Ivan Cankar, Franc Rozman Stane, Maister, borci za severno mejo nosili maske danes?” Ne, ne, je vzklikala množica, ki je včeraj popoldne ponovno v Mariboru protestirala proti koronaukrepom. “Lopovi Lopovi, bi nosili, ampak veste kakšno masko, zakrili bi si oči, da te sramote ne bi gledali,” je dejala ena od govornic, ki je požela največ navdušenja množice.

Na Trgu svobode v Mariboru je namreč znova potekal protestni shod proti nošenju mask, zapiranju šol in gostinskih lokalov ter tudi proti testiranju otrok. Neprijavljenega shoda, ki je bil sklican prek spletnih, družbenih omrežij, se je udeležilo okoli 500 ljudi.

Predvajali so slovensko himno Zdravljico in ponavljali, da ne protestirajo, ampak, da se borijo za svobodo. Predstavnica ene od civilnih iniciativ je sporočila, da so zbrali že 21.700 podpisov zoper kakršnokoli testiranje in obvezno cepljenje.

Nekaj zbranih je nosilo transparente ali slovenske zastave, nekaj jih je tudi nagovorilo množico prek mobilnih zvočnikov in mikrofona, množica pa jim je ploskala. “Na tem trgu stojimo ljudje, ki se borimo za svobodo, resnico in pravico,” je dejala prva govorka. “To ni protest, to je zbor za svobodo, da ohranimo dostojanstvo, ki nam je bilo vzeto,” je dejal drugi.

Slišati je bilo tudi nekaj teorij zarot, kot je, da virusa še nihče ni videl in da nam bodo s cepljenjem zmešali možgane s pomočjo 5G-anten. Da se je nekaj dogajalo tudi na drugi strani Drave, pa navaja Facebook zapis ogorčenega zdravnika z urgence UKC Maribor.

Mariborski policisti so sprva navedli, da se je neprijavljenega shoda udeležilo 400 ljudi, nato so število popravili, da “gre za približno 150 protestnikov”, zvečer pa sporočili, da je bilo na shodu 500 ljudi.

Policisti so zbrane večkrat seznanili, da zbiranje in shodi z veljavnim odlokom niso dovoljeni, in jih pozvali k upoštevanju priporočil za obvladovanje epidemije in vzdrževanje medsebojne razdalje.

Kot so še sporočili, so med neprijavljenim shodom izvedli več identifikacijskih postopkov, obravnavajo pa več kršitev po zakonu o nalezljivih boleznih, zakonu o varstvu javnega reda in miru. Izrekli so tudi več opozoril, vodijo tudi prekrškovni postopek zoper organizatorje, med kršitvijo javnega reda in miru pa so policisti uporabili tudi prisilna sredstva.

Nekaj protestnikov se je s podobnimi zahtevami zbralo tudi v Kopru in v Ljubljani.

COMMENTS

Wordpress (0)