Tvit, ki bi ga v koaliciji najraje izbrisali in pozabili – Tanko Toninu zaradi pretirane hvale dosežkov NSi v vladi zapisal: “Če vam šef (JJ) ne bi zrihtal denarja, bi tudi rezultati izostali” – TOPNEWS.si

Tvit, ki bi ga v koaliciji najraje izbrisali in pozabili – Tanko Toninu zaradi pretirane hvale dosežkov NSi v vladi zapisal: “Če vam šef (JJ) ne bi zrihtal denarja, bi tudi rezultati izostali”

Tvit, ki bi ga v koaliciji najraje izbrisali in pozabili – Tanko Toninu zaradi pretirane hvale dosežkov NSi v vladi zapisal: “Če vam šef (JJ) ne bi zrihtal denarja, bi tudi rezultati izostali”

Minister za obrambo Matej Tonin, ki se je na račun rizičnega stika, javil kar preko video povezave, je včeraj na tiskovni konferenci na Brdu povedal, da je bila pred letom dni v stranki NSi opravljena poglobljena razprava o tem, ali se pridružiti vladi ali iti na predčasne volitve. “Odločili smo se, da se vladi pridružimo. Velika večina članstva meni danes, da je bila takratna odločitev prava in edino možna v tistih trenutkih, ko je bilo ogroženo življenje in zdravje ljudi.”

Rezultati ministrske ekipe Nove Slovenije so po besedah Tonina tudi ključni rezultati dela vlade. “Vidite, da se bo pričel pospešeno graditi drugi tir. Začeli smo z gradnjo tretje razvojne osi, po desetletju suše smo začeli z gradnjo domov starejših, imamo več prihodov v Slovensko vojsko kot v preteklih letih.”

Besede Mateja Tonina so kasneje povzeli še v strankarskem tvitu: “Predsednik NSi Matej Tonin na vladni NK: “V vlado smo v NSi vstopili z najmlajšo ekipo. #Verjamem, da ste opazili rezultate našega dela, ki hkrati tvorijo tudi ključne rezultate delovanja te vlade”.

Beseda hvale in samohvale so očitno dvignile pritisk Jožetu Tanku podpredsedniku državnega zbora in dolgoletnemu vodji poslanske skupine, ki je na Twitterju zapisal: “Če vam šef (JJ) ne bi zrihtal denarja, bi tudi rezultati izostali”.

Sledile so številne zanimive reakcije na Twitterju, kjer je uporabnica Milena zapisala, da bi “ta tvit izbrisala. Koalicija mora skupaj držat”.
” Naj jih sliši, ker mu greben preveč raste. Ljudmili ni rekel NIČ, ko je Face vomiting na JJ !!!” Tako Tonin preveč dviguje glavo, je zapisal uporabnica Traven Alenka.

https://twitter.com/ATBeatris/status/1370443608281772032

Na tvit so se odzvali tudi v Mladi Sloveniji, kjer so zapisali: “Dragi Jože, denar v naši državi “rihtajo” davkoplačevalci. Lep pozdrav.”

Sledili so odzivi opozicije, ki so bili kritični do tvita Jožeta Tanka.

Obračun med Toninom in Tankom so nekateri dali v kontekst pisma Ljudmile Novak, do katerega naj bi bil Tonin preveč prizanesljiv. “Nova Slovenija ni stranka, kjer bi vsi enako mislili. Družijo nas skupne vrednote,” je v odzivu na zapis Ljudmile Novak poudaril predsednik stranke Matej Tonin.

Nekateri komentarji gredo tudi v smeri, da je z odhodom Erjavca in ‘prevzemom’ Desusa ter discipliniranjem uporniške frakcije znotraj SMC-ja, ki je bila kritična do potez predsednika vlade Janeza Janše, sedaj na vrsti “stabilizacija” razmer znotraj NSi.

COMMENTS

Wordpress (0)