“Indijanci nabirajo drva kot nori” – Janez Janša: “Napravili smo drva še za eno zimo. Posledice Golobizacije bodo krute..” – TOPNEWS.si

“Indijanci nabirajo drva kot nori” – Janez Janša: “Napravili smo drva še za eno zimo. Posledice Golobizacije bodo krute..”

“Indijanci nabirajo drva kot nori” – Janez Janša: “Napravili smo drva še za eno zimo. Posledice Golobizacije bodo krute..”

Saj poznate tisti vic o Indijancih, ki nabirajo drva za zimo kakor nori. Ne? Jeseni so Indijanci vprašali svojega poglavarja, ali jih čaka mrzla in dolga zima. Poglavar, ki se mu ni niti sanjalo, kakšna zima jih čaka, pravi: “Pojdite v gozd in naberite drv, kolikor jih zmorete nesti!” Ko odidejo, gre do najbližje govorilnice in pokliče vremenoslovce: “Kakšna zima nas čaka,” vpraša. Vremenoslovec mu pravi: “Očitno zelo mrzla!” Poglavar se vrne in reče plemenu: “Naberite še več drv, ker bo res huda zima.” Nato spet kliče vremenoslovce: “Ste prepričani, da bo huda zima?” Vremenoslovec ga pomiri: “Zagotovo. Vsi znaki kažejo tako.” “Kateri znaki,” je radoveden poglavar. Vremenoslovec: “Indijanci nabirajo drva kot nori.”

“Napravili smo drva še za eno zimo. Posledice Golobizacije bodo krute in je treba biti pripravljen. #golobizacija,” pa je v stilu poglavarja na družbenem omrežju X zapisal Janez Janša.

Saj ne na dvomimo v napovedi predsednika SDS ampak vseeno saj poznate tudi izraz “indijansko poletje” – (tradicionalno slovensko poimenovanje: babje leto) označuje obdobje toplejšega, sončnega vremena v jeseni (na severni polobli). Ampak vic o indijancih ima tudi drugo plat. Indijanci si pripravlajo drve za zimo,ampak zima je zelo blaga, naslednje leto spet pripravijo še več drvi, zima pa spet blaga, naslednje leto pa …

COMMENTS

Wordpress (0)