“Zagotovo je pomembno, da je opozicija glasovala enotno, prispevala je 39 glasov štirih strank, ki tvorijo resnično opozicijo. Hvala tudi poslancu, ki je prispeval 40. glas” – Marjan Šarec se na Facebooku zahvaljuje poslancu, ki je dal KUL-u dodaten glas – TOPNEWS.si

“Zagotovo je pomembno, da je opozicija glasovala enotno, prispevala je 39 glasov štirih strank, ki tvorijo resnično opozicijo. Hvala tudi poslancu, ki je prispeval 40. glas” – Marjan Šarec se na Facebooku zahvaljuje poslancu, ki je dal KUL-u dodaten glas

“Zagotovo je pomembno, da je opozicija glasovala enotno, prispevala je 39 glasov štirih strank, ki tvorijo resnično opozicijo. Hvala tudi poslancu, ki je prispeval 40. glas” – Marjan Šarec se na Facebooku zahvaljuje poslancu, ki je dal KUL-u dodaten glas

Petkova napoved prvaka DeSUS-a Karla Erjavca, da se bo o razmerah posamično pogovoril s poslanci stranke, tudi z  Brankom Simonovičem, je slednji označil za nedemokratične metode sodelovanja.
Branko Simonovič se zavzema za to, da bi se pogovorili skupaj, kar bo predlagal tudi Ivanu Hršaku. To, da bi Erjavec govoril z vsakim posebej, se mu zdijo nedemokratične metode sodelovanja. “Imam občutek, da mu ni mar za program stranke, ampak za to, da ima okoli sebe ljudi, ki so mu lojalni.
A je vsak član pomemben,” je bil oster do Erjavca. Pojasnil je, da ga je ta danes obvestil o sklepih vodstva stranke in predlagal, da se pogovorijo v torek. Tedaj bo predvidoma tudi seja poslanske skupine, medtem ko naj bi bil izvršni odbor stranke po nekaterih informacijah morda v sredo.
“Seveda ne morem reči, da sem neizmerno vesel rezultata, a vseeno glasovanja ne jemljem kot poraz,” pa je o glasovanju o nezaupnici vladi na Facebooku zapisal predsednik LMŠ Marjan Šarec.

“Zdaj vemo, da so poslanci DeSUS in SMC izbrali svoj breg reke in zamudili priložnost izraziti nestrinjanje s praksami obstoječe vlade,” pravi Šarec o opredelitvi poslanec v obeh strank.

Dodaja, da bosta SMC in DeSUS takrat “spoznali, da sta 15. februarja 2021 ravnali narobe. Kajti tega dne sta, kljub ponujeni alternativi, vztrajali pri svojem. S tem pa postali najbolj odgovorni za vse stvari, ki jih ta vlada počne. Namesto dostojanstva sta izbrali materializem.”

Zapis Marjana Šarca objavljamo spodaj v integralu:

Politična slika v Sloveniji se bistri. Ponedeljkovo glasovanje o konstruktivni nezaupnici je zaključilo obdobje negotovosti, ki je trajalo (pre) dolgo. Seveda ne morem reči, da sem neizmerno vesel rezultata, a vseeno glasovanja ne jemljem kot poraz.

Razlogov je več. Zagotovo je pomembno, da je opozicija glasovala enotno, prispevala je 39 glasov štirih strank, ki tvorijo resnično opozicijo. Hvala tudi poslancu, ki je prispeval 40. glas. Enotnost je nujna zlasti v luči nenehnih natolcevanj, da smo skregani, »razštelani« in kar je še takih opazk. Dokazali smo, da v ključnih trenutkih vemo, kaj je prioriteta. Ostalo je nepomembno.

Drugo, kar je pomembno, je dejstvo, da smo bili priča bojkotiranju glasovanja s strani SDS, NSi in SNS. Neprevzete glasovnice pričajo o tem, da ali niso bili prepričani o pravilnosti glasovanja, ali pa ne spoštujejo demokracije. Temelj demokracije so volitve. Takšne ali drugačne. Karkoli od navedenega je razlog, je slabo.

Tretje pomembno dejstvo je, da zdaj vemo, da so poslanci DeSUS in SMC izbrali svoj breg reke in zamudili priložnost izraziti nestrinjanje s praksami obstoječe vlade. Tega pa se je nabralo veliko. Zadnja velika katastrofa je odnos do gostincev, ki so kar naenkrat izvedeli, da bi za podjetja lahko imeli odprte restavracije. Seveda tega ne bi bilo, če minister ne bi (bi tu bi če bi) sedel v gostilni, medtem ko drugi ne smemo pogledati niti skozi okno restavracije.

Zdaj se bodo v vseh strankah začele priprave na volitve, saj drugače ne more biti. Vprašanja, kaj bo s KUL-om so odveč. Sodelujemo že odkar smo odšli v opozicijo, sodelovali bomo naprej, ime pa pri tem ne igra nobene vloge. Normalno je, da so med nami vsebinske razlike in vedno bo tako. S tem pa tudi ni nič narobe, saj imamo strankarsko demokracijo, katere temelj so različna mnenja. Imamo pa tudi skupno zavedanje, da moramo sodelovati v dobro države.

Pred volitvami tudi znotraj koalicije ne bo enotnosti, saj bo največja stranka močno v kampanji in takrat bosta SMC in DeSUS spoznali, da sta 15.februarja 2021 ravnali narobe. Kajti tega dne sta, kljub ponujeni alternativi, vztrajali pri svojem. S tem pa postali najbolj odgovorni za vse stvari, ki jih ta vlada počne. Namesto dostojanstva sta izbrali materializem. Na koncu ne bo ne materialnega, ne dostojanstva. A to ne bo več naš skupni problem. Bo samo njihov.

COMMENTS

Wordpress (0)