Vzpon in propad PRO TV-ja, B. Požarja in A. Kregarja, III. del – “Resnične” laži Bojana Požarja & Co. glede sovražnega prevzema oddaje VVfaktor – TOPNEWS.si

Vzpon in propad PRO TV-ja, B. Požarja in A. Kregarja, III. del – “Resnične” laži Bojana Požarja & Co. glede sovražnega prevzema oddaje VVfaktor

Vzpon in propad PRO TV-ja, B. Požarja in A. Kregarja, III. del – “Resnične” laži Bojana Požarja & Co. glede sovražnega prevzema oddaje VVfaktor

Demanti službe »Odnosi z javnostmi TV3«

III. del članka je nastal v zgolj kot posledica dejstva, da je v uredništvo portala Topnews.si je prišla iz maila pr@tv3-slo.si zahteva do popravka povezana z našim člankom »Vzpon in propad PRO TV-ja B. Požarja in A. Kregarja, II. del« objavljenem na portalu včeraj. V njem služba »Odnosi z Javnostmi TV3« zahteva objavo demantija zgoraj citiranega članka. Faksimile zahteve do popravka objavljamo v nadaljevanju, da zadostimo tako pravici do popravka, kakor tudi da komentiramo navedeno zahtevo.

demanti pro tv 1

Stečajni postopek št. 3852/2017 Okrožnega sodišča v Ljubljani

Stari slovenski pregovor pravi, da kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. In v to past sta se očitno ujela tudi “kreativni producent oddaje VV Faktor Bojan Požar in Andrej Kregar, dejanski lastnik podjetja Pro TV. Ne bom se namreč spuščal v formalnosti in na nivo, na katerem je napisan »zahtevek do popravka« kot odgovor na moje pisanje v prispevku “Vzponi in propad PRO TV-ja, B. Požarja in A. Kregarja, I in II. del”, vendar zanikanje faktičnega dejstva, da je bil podan predlog za stečaj, kar je preverljivo na Okrožnem sodišču v Ljubljani, je vendarle smešno.

V redakciji Topnews.si smo namreč argumentirano navedli samo dejstva, ki so razvidna iz dokumentacije, ki jo imamo v redakciji in ki potrjujejo, da je bil proti družbi Pro TV podan predlog za stečaj. Postopek se dejansko vodi pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani pod opravilno številko St 3852/2017, dolžnika torej PRO TV pa zastopa v tem postopku prav tako odvetniška družba Matoz, ki je že priglasila pooblastilo. Glede ne povedano bi pričakoval, da bo služba PRO TV »Odnosi z javnostmi TV3« zaradi objektivnega poročanja sedaj objavila zahtevo za popravek svojega popravka.

In še o drugih neresnicah v zahtevi za popravek

Prav tako v članku »Vzpon in propad PRO TV-ja B. Požarja in A. Kregarja, II. del« nismo trdili, da ima omenjeno podjetje blokirane račune tako. O blokiranih računih sploh nismo pisali. Smo pa iz javno dostopnih podatkov ugotovili sledeče:

pro tv blokada racunov bonitete

In na koncu še navedba, da je “pogodbo z nekdanjim voditeljem oddaje VV Faktor, Vladimirjem Voduškom,  podjetje Pro TV d.o.o. odpovedalo zaradi programskih zahtev. Oddaja namreč ni bila pripravljena v skladu s pravili dobrega in odgovornega dela”. Kljub neizmernemu sovraštvu in zavajanju, bi pričakoval malo več spoštovanja in resnicoljubnosti.

Vendarle se zanašam na modrost učenjakov, da zmota mora prej ali slej izginiti in se umakniti resnici, kakor megla soncu. V ta namen bi pričakoval, da bodo avtorji sporočila za javnost prebrali vsaj navedbe hišnega odvetnika Francija Matoza, ki je v odpovedi pogodbe napisal, da PRO TV oddaje ne bo več produciral in da oddaja ne bo več na sporedu v jesenski programski shemi. Pričakoval bi, da bo kreativni producent, ki je zelo občutljiv na avtorske pravice in zlorabe blagovnih znamk Bojan Požar (kadar gre za njega), vsaj prenehal zlorabljati moje ime v naslovu oddaje ne pa da se na mojem imenu oddaja, s katero nimam nič več, ostala mi je samo terjatev do Pro TV- ja, ki pa ga očitno glede na predlog za stečaj ne bom dobil nikoli poplačanega, čeprav je jasno pogodbeno naveden.

watermarked_odpoved pogodbe20180117090359

Me pa čudi (ali pa tudi ne), da se pod zahtevo za objavo »demantija« ni podpisal nihče…

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar
    Aleksander Jakopič 6 let

    Samo dve stvari sta brezmejni. Vesolje in Neumnost, ko ji požar služi 🙂

    V podobnih primerih Kučanova modrost ‘ubija’: Počakaj, da napadalcu zmanjka metkov, potem bo nehal streljat v namišljene tarče in Sonce prikaže vso Resnico 🙂

    Kjer je požar tudi smrdi. A ne dolgo, ker že po Vročem stolu diši 🙂

  • comment-avatar
    Janez Novak 6 let

    ne daj se VV

  • comment-avatar
    dež 6 let

    Celotnega ozadja obiskovalci portala ne poznamo, tudi Požar se še ni oglasil. Ugotoviti je mogoče, da vam je pogodbo odpovedal PRO-TV in da Matozov dopis drži. Novi producent oddaje je Bojan Požar (ne PRO-TV), predvaja jo TV-3 (ne PRO-TV). Kaj to pomeni na sodišču, se bo šele videlo.